Maud van Dijck
Maud van Dijck Badkamer 26 aug 2021

Deze vrolijke kleur is volgens experts de beste keuze voor in de badkamer

Aan het kijken voor een nieuwe kleur voor jouw badkamer? Wij vertellen je waarom je voor een roze badkamer moet kiezen. Millennial Pink is wat dat betreft niet voor niets een trend geweest en is nog steeds populair.

Er zijn dan ook genoeg redenen om te besluiten dat de nieuwe kleur van je badkamer Millennial Pink of een ander roze gaat zijn.

Waarom een roze badkamer?

Je hebt van die kleuren die je net iets beter of juist slechter in de spiegel kunnen kleuren dan andere. Een donkere tint blauw of groen is dan ook oppassen geblazen aangezien deze twee je soms er een beetje ziek uit kunnen laten zien.

Aan de andere kant heb je weer kleuren die je juist een mooie gloed in de spiegel kunnen geven en je zag het waarschijnlijk al aankomen: roze is er daar natuurlijk een van.

Wil je toch liever een blauwe dan een roze badkamer? Luister dan naar Nicole Gibbons’ advies en kies voor zachtere tinten van blauw die kalmte uitstralen.

Is wit niet een betere keuze?

Het kan zijn dat je je dit al afvraagt, want wit is zeker geen slechte keuze. Door het licht dat wit uitstraalt, wordt er namelijk geen extra kleur aan je gezicht gebracht. Maar daardoor mist het dus ook net die zachtheid en warmte die roze wel uitstraalt.

Een lichtroze werkt als de beste, want het geeft je “de meest prachtige gelaatskleur” zegt architect India Mahdavi. Peter Dunham omschrijft de sfeer die de kleur roze in de badkamer cre毛ert als “een diner bij kaarslicht”.

Je kan er ook voor kiezen een roze accentmuur te maken van de muur waar je spiegel aanhangt, terwijl je voor de rest van de kamer wit gebruikt voor een lichtere indruk in je badkamer.

Voeg warme verlichting toe

Volgens kleur- en designexpert Andrea Magno is lichtroze vooral mooi in combinatie met warme verlichting. Daardoor komt het roze nog beter naar voren op je huid en geeft het die ‘gezonde blos’.

Gibbons geeft daarbij als advies voor roze dat je moet uitkijken met diepere tinten in badkamers die wat aan de donkerdere kant zijn. Zo kan je denken dat je make-up perfect zit, maar dan kijk je in de spiegel in de gang en dan zit het toch net even iets anders.

Wauw: z贸 veel sfeer krijg je met een roze slaapkamer

roze badkamer pinterest
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Deze vrolijke kleur is volgens experts de beste keuze voor in de badkamer
Sluiten