Jaime Andreas
Jaime Andreas Wooninspiratie 28 mrt 2020

Trend alert: rotan in het interieur

Een trend waar wij op dit moment groot fan van zijn is rotan. Niet alleen is dit materiaal neutraal van kleur en staat daarom in zo’n beetje ieder interieur; het is ook nog een duurzaam en geeft je interieur een rustieke vibe.

Oké, je vraagt je misschien af wat er zo speciaal is aan rotan. Rieten meubels zijn altijd al een ding geweest, maar toch is het niet helemaal hetzelfde.

Wat is rotan precies?

Riet is eigenlijk een heel breekbaar materiaal dat niet geschikt is voor meubels omdat het binnen de kortste keren breekt. Rotan daarentegen is een harde soort liaan dat groeit in het tropisch regenwoud. Het heeft veel weg van bamboe, aangezien het net zo flexibel is. Het verschil is alleen dat bamboe hol en licht is, rotan is donkerder en een stukje massiever.

Door zijn stevigheid is rotan perfect om meubels van te maken. Ook gaat het een lekkere lange tijd mee en blijft het ook lang in goede vorm, wanneer je er natuurlijk goed mee om gaat.

Rotan is bijvoorbeeld wat gevoeliger in de zon. Het kan snel uitdrogen en daardoor breken. Je kunt dit materiaal dus beter op een beschutte plek neerzetten en in de zomer wellicht af en toe inwrijven met een beetje olie.

Het is een neutraal materiaal dat in zo’n beetje ieder interieur past. Je kunt het combineren met neutrale kleuren, zwart of wit. Maar het staat ook stoer met een lekker fel kleurtje of een hip behangetje aan de muur.

Zo gebruik je rotan in je interieur

1. Lampen

Een toffe rotan lamp boven de eettafel staat erg goed. Het geeft een rustige zomerse sfeer en eigenlijk kun je dat in ieder seizoen wel een beetje gebruiken.

2. In tuinmeubelen

Ook voor tuinmeubelen is dit materiaal natuurlijk erg geschikt. Rotan geeft een soort speelse jungle vibe aan je tuin of balkon. Bovendien is het materiaal duurzaam en staat is het daarnaast prachtig te combineren met een levendige kleur zoals groen.

3. Hippe stoelen

Rieten stoelen zijn niks nieuws, maar met de rotan trend worden dit soort stoelen naar een heel nieuw level getild. Neem bijvoorbeeld de bovenstaande hangende stoel met schattige kussentjes. Ziet er comfortabel en stylish uit.

4. Opbergruimte

Daarnaast vinden we rotan ook geweldig om te gebruiken voor opbergruimte zoals kasten of manden. Dit materiaal staat rustig, stylish en bovenal clean. Rotan zelf zorgt al voor een opgeruimd gevoel.

Heb je inspiratie nodig voor leuke items in je interieur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trend alert: rotan in het interieur
Sluiten