Iris Wijnands
Iris Wijnands Planten en bloemen 19 nov 2019

Te gek: op Etsy kan je een vetplant in de vorm van een roze roos kopen

Wij hebben echt een super bijzondere vetplant op Etsy gevonden in de vorm van een roze roos. Omdat we meteen helemaal enthousiast werden, willen we alles over dit plantje meteen met jullie delen!

De roze bergroos (Aeonium Aurea ex El Hierro) is roze buiten het groeiseizoen en dan lijkt de vetplant op een prachtige roze roos. Daar heeft de zeldzame plant ook zijn naam aan te danken. Als het kouder wordt begint de groeiperiode en opent de plant zich. De plant verliest dan tijdelijk zijn roze kleur, want als de plant groeit wordt ‘ie groen. Bijzonder toch?

vetplant roos
Bron: RareSucculents via Etsy

De vetplant in de vorm van een roos

Als je de roos koopt kan het volgens de verkoper op Etsy zo zijn dat de roos er droog, verdord of zelfs dood uitziet. Geen zorgen, ze zijn dan niet echt dood, maar het plantje is in slaapstand. Wanneer deze in vochtige grond wordt geplaatst zal de plant na een paar dagen zich openen. De wortels zullen dan snel groeien en de plant zelf wordt ook groter.

De vetplant-roos verzorgen is net als andere vetplanten: je moet je niet te veel water geven en water tussen de bladeren moet je vermijden om rot te voorkomen. Op het moment dat de roos roze is moet je ervoor zorgen dat de plant geen direct zonlicht krijgt en je mag de plant geen water geven.

Als je het plantje in een plastic binnenpot zet, of een pot met een drainage gat gebruikt kan de plant het overtollige water beter kwijt en kunnen de wortels beter ademen.

vetplant roos rij
Bron: RareSucculents via Etsy

Voor €24,57 wordt de vetplant in de vorm van een roos aangeboden op Etsy. Het minder goede nieuws: de verkoper bij wie we deze zeldzame vetplant ontdekten, verzendt de plantjes (nog) niet naar Nederland. We moeten dus nog even speuren naar een verkoper die de plantjes wél aan Nederlandse plantenliefhebbers verkoopt.

Meer lezen over te gekke planten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

RareSucculents via Etsy.com

Reageer op artikel:
Te gek: op Etsy kan je een vetplant in de vorm van een roze roos kopen
Sluiten