Roomed’s New Years Resolutions voor 2016

Nu de Kerstdagen weer voorbij zijn, wordt het weer tijd om na te denken over de New Years Resolutions voor 2016. Natuurlijk willen ook wij gezonder eten, vaker sporten, vroeger naar bed, enzovoorts, maar we houden het lekker bij onze favoriete onderwerpen: interieur, design en architectuur. We hebben het afgelopen jaar een heleboel tips verzameld voor een fijn (t)huis, waarvan we de belangrijkste als goede voornemens op een rijtje zetten. Zo’n overzichtje is natuurlijk handig voor ons, maar ook voor jullie, onze lezers!

Ben je al druk bezig met de voorbereiding van een feest? Bekijk dan vooral ook even ons nieuwe moodboard met een heleboel interieur inspiratie voor de laatste dag van het jaar én onze tips voor een knallend NYE feest.

Bron: pixabay

1. Creëer meer balans in huis door de regel van drie

De regel van drie is een eenvoudige, maar effectieve richtlijn voor je interieur. Waarschijnlijk hoef je maar weinig aanpassingen te doen om deze richtlijn toe te passen! Wanneer je drie bijpassende accessoires, schilderijen of zelfs kleuren uitzoekt, zorgt dit voor een spannende look. Hoe dit kan? Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor drie verschillende vazen, ontstaat er een kleine collectie. Omdat de accessoires verschillend zijn – maar wel bij elkaar passen – zorgt dit voor een spannende look en creëer je tegelijkertijd rust. Hetzelfde geldt voor kleuren. Vaak kiezen we voor ons interieur twee ‘hoofdkleuren’, maar als je daar nog een derde tint aan toevoegt, geef je je interieur net wat meer ‘oomph‘. Je kunt de regel ook toepassen op textuur, kunst en meubels. Meer info over deze richtlijn lees je in dit artikel.

Bron: Roomed

2. Weg met die troep!

Gaat het gesprek over opruimen? Dan is het zeer waarschijnlijk dat iemand wel het woord ‘KonMari’ laat vallen. Opruimgoeroe Marie Kondo ontwikkelde deze richtlijnen en haar boek is inmiddels een wereldberoemde bestseller. In het boek beschrijft ze hoe je je huis georganiseerd en opgeruimd kan houden, maar de achterliggende gedachte is nog veel belangrijker. Ze beschrijft de consumptiemaatschappij waarin wij leven, een maatschappij waarin we maar blijven kopen en bewaren. En met al die spullen blijft het huis natuurlijk nooit netjes! De KonMari-methode pak je rigoureus aan met veel weggooien. Je moet alles een vaste plek geven en nogmaals.. véél weggooien. Wij hebben de methode al toegepast en jep, het helpt écht. Check het hele artikel met de belangrijkste punten uit het boek hier.

3. Sorteer alle fijne foto’s van het afgelopen jaar

Een goed voornemen voor het nieuwe jaar die we héél vaak horen: ‘iets’ doen met alle foto’s die je het afgelopen jaar hebt geschoten. Fotografeer je vooral digitaal? Dan kun je makkelijk alle foto’s netjes in gesorteerde digitale mappen plaatsen. Maar ben je vooral fan van analoge fotografie en polaroids? Dan is het eigenlijk zonde om alles weg te stoppen in een foto album. Pik je mooiste herinneringen er tussenuit en geef de foto’s een speciaal plekje in je interieur. De leukste en meest creatieve ideeën hiervoor kun je hier teruglezen.

4. Maak van de alledaagse keuken een tijdloze keuken

Nummer vier van onze New Years Resolutions vergt niet veel van je tijd (en budget), maar het kan je keuken een flinke, stijlvolle upgrade geven. Wij hebben namelijk een aantal tips verzameld waarmee je van je alledaagse of standaard keuken een tijdloos paleisje kunt maken. Voeg kunst toe, geef je keukenkastjes een felle kleur en gebruik mooie accessoires. Onze uitgebreide tips kun je hier teruglezen. Heb je je keuken omgetoverd? Met deze tips houd je het netjes en overzichtelijk!

Pssst.. dit zijn de leukste keukentrends van 2016

5. Time to spice it up!

Eerder schreven wij een artikel over ouderwetse regels voor je interieur die je wat ons betreft direct kunt vergeten. We denken dat 2016 hét jaar wordt waarin we allemaal wel een beetje out of the box kunnen gaan. Het is tijd om het interieur een flinke upgrade te geven, maar dan zónder de ouderwetse regels die ons nog wel eens tegenhouden tijdens onze creatieve uitspattingen. Prints mogen namelijk wél gemixed worden en kleuren hoeven juist niet altijd te matchen. Treed even buiten je comfortzone en je zult zien dat je huis er een stuk spannender uit zal zien. Bekijk hier onze uitleg en tips.

Bron: Residence

6. Creëer van je huis een fijn thuis

We sluiten af met – volgens ons – de meest waardevolle tips. Door alle interieuradviezen, trends, tips, droominterieurs en regels vergeten we nog weleens welke dingen ons huis nu écht fijn maken. Wij zetten vijf tips op een rijtje die je zullen helpen om van je woning een fijn thuis te maken waar je jezelf kunt zijn. Of je nu een groot of klein budget hebt, in een gehuurd appartement woont of in een grote villa: we weten zeker dan er een aantal richtlijnen zijn die iedereen kan toepassen. Ben je benieuwd? Bekijk dan dit artikel!

Dan rest ons nog één ding: Geniet! Van het einde van 2015, maar ook van een nieuw begin. Als je je prettig voelt in je eigen huis, zal dat een positieve invloed hebben op alles wat je doet of nog gaat ondernemen. Succes!