Florence
Florence Boek 11 jun 2014

Roomed x MENDO: waanzinnige collages van een bijzondere fotograaf

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Love it or hate it
In 2006 presenteerde uitgeverij Taschen de gelimiteerde editie van Peter Beard. Een onbekende naam op dat moment – voor ons. Enig onderzoek leerde dat die Peter Beard een bijzonder persoon is. Een kleine recap: Peter Beard wordt in 1938 geboren in NYC. Het grootste deel van zijn leven brengt hij door in het door hem zo geliefde Afrika en hij houdt er, op z’n zachtst gezegd, bijzondere vrienden op na. Zo werd Beard geschilderd door Francis Bacon en Salvador Dali, hield hij een dagboek bij met Andy Warhol en ging op tour met Truman Capote en The Rolling Stones. Ook wordt gezegd dat Beard de man is die van de aanvankelijk volledig onbekende Iman een topmodel maakte. Gedurende zijn leven, dat zich afspeelt op twee continenten, maakt Beard waanzinnige collages, bestaande uit foto’s, pen en inkt, verf, overblijfselen uit de natuur en zelfs zijn eigen bloed. Bij Beard is er geen tussenweg: je houdt ervan of je vindt het niks.

Royale uitgave voor een zacht prijsje
Zoals gezegd had Taschen in 2006 de tegenwoordigheid van geest om daar een waanzinnige limited edition van te maken. Die gelimiteerde uitgave in een oplage van 2.500 exemplaren kostte toentertijd 1.500 euro en kunstliefhebbers en collectioneurs uit de hele wereld doken op het boek. Het gevolg was dat het boek binnen no time compleet uitverkocht was en nu op internet wordt aangeboden voor prijzen die wel oplopen tot 7.500 euro. Mocht dat je nu iets te gortig zijn – we kunnen het ons zomaar voorstellen – dan is er de reguliere editie. Met 770 pagina’s en een kleine 5 kg aan papier nog altijd een hele royale uitgave. En tegen een aanzienlijk zachter prijsje: 50 euro. Je bestelt het boek hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Roomed x MENDO: waanzinnige collages van een bijzondere fotograaf
Sluiten