Boek 15 okt 2014 Florence

Roomed x MENDO: vintage, maar dan écht

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Deze week presenteren we weer een favoriet van uw hoofdredacteur. “Ik ben dol op vintage spullen en speur graag markten en het web af op zoek naar unieke items. Een gevaar, zoals verderop ook wordt uitgelegd, is dat tegenwoordig veel te veel producten als vintage worden bestempeld en nieuwe producten een vintage ‘uiterlijk’ krijgen. Niet hetgeen waar we van houden. Dit boek geeft een mooi beeld van het échte werk.”

mendo_book_VintageIndustrial_02
mendo_book_VintageIndustrial_06

Vintage Industrial – Living With Machine Age Design
Het begrip vintage is nogal een lege huls geworden. Te lang is aan te veel (verkeerde) doeleinden het label vintage geplakt. Toch kan dit boek niet zonder. ‘Vintage Industrial’ bestrijkt de periode van 1900 tot 1950. Dat betekent dat we het hier over the real deal hebben. De rauwe, industriële ontwerpen uit die tijd vormen de basis voor onze huidige kijk op modern design. Stoelen, tafels, lampen en kasten worden vervaardigd uit nieuwe materialen en zijn ontworpen voor massaproductie. Juist deze vintage – het mag hier – stukken zijn momenteel enorm gewild onder verzamelaars en interieurontwerpers, en we hebben het idee dat dit prachtig ontworpen en zorgvuldig samengestelde boekje dat ook wordt.

mendo_book_VintageIndustrial_08
mendo_book_VintageIndustrial_10
mendo_book_VintageIndustrial_11
mendo_book_VintageIndustrial_09
mendo_book_VintageIndustrial_01
mendo_book_VintageIndustrial_12
mendo_book_VintageIndustrial_05
mendo_book_VintageIndustrial_13
mendo_book_VintageIndustrial_14
mendo_book_VintageIndustrial_04
mendo_book_VintageIndustrial_03
mendo_vintage_industrial_co

mendo.nl

Reageer op artikel:
Roomed x MENDO: vintage, maar dan écht
Sluiten