Boek 1 apr 2015 Renée Leeuw

Roomed X MENDO: twee nieuwe boeken van Anton Corbijn

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

We maken er geen geheim van dat we enorm fan zijn van Anton Corbijn, één van de grootste Nederlandse fotografen. Zijn boek uit 2005, Star Trak, is al tien jaar een bestseller. Je kunt je voorstellen dat we enthousiast zijn over een nieuwe publicatie van deze Hollandse meester. Dit jaar is het dubbel feest, want Anton wordt zestig en dat wordt groots gevierd met een dubbel-expo in Den Haag en twee nieuwe boeken.

mendo_book_anton_corbijn_1-2-3-4_01
mendo_book_anton_corbijn_1-2-3-4_02
mendo_book_anton_corbijn_1-2-3-4_03
mendo_book_anton_corbijn_1-2-3-4_07
Hollands Deep is het boek bij de gelijknamige expositie in het Gemeentemuseum Den Haag. Het boek en de expo richten zich op het complete oeuvre van Anton Corbijn. Dat betekent fijne plaatjes van Robert de Niro, Nelson Mandela, David Bowie, Kurt Cobain, Clint Eastwood, Bruce Springsteen, Kate Moss, U2 en Tom Waits. Een beauty.

mendo_book_anton_corbijn_hollands_deep_03

The American
mendo_book_anton_corbijn_hollands_deep_04
mendo_book_anton_corbijn_hollands_deep_02

En dan is er 1-2-3-4 (One Two Three Four), het boek bij de expo in het Fotomuseum Den Haag. Deze publicatie richt zich op Corbijn’s rol in en liefde voor de popmuziek. Een vuistdik boek met portretten van Bono, Mick Jagger, Joe Cocker, Grace Jones en heel veel andere grote namen uit de muziek.

corbijn_2books

Het oeuvre of de muziek? Wij kunnen niet kiezen. Gelukkig zien ze er als een stapeltje fantastisch uit.

Reageer op artikel:
Roomed X MENDO: twee nieuwe boeken van Anton Corbijn
Sluiten