Renée Leeuw
Renée Leeuw Boek 10 jun 2015

Roomed X Mendo: Selfish, het vreselijke boek dat iedereen wil hebben

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Deze keer presenteren we een boek dat eigenlijk niet zo bij Roomed en MENDO past. Sterker nog, iedereen die het bij MENDO ziet, vindt het vreselijk!

Waarom bieden we het dan toch aan bij MENDO? Waarom verkoopt het dan zo waanzinnig? Én waarom schrijven we er dan toch over op Roomed? Kortom: wat is dat toch met Selfish van Kim Kardashian?

Selfish – vol vreselijke selfies van Kim Kardashian – is een boek waar werkelijk niemand op zit te wachten, maar dat ondertussen alle verkooprecords breekt. 120.000 stuks werden er aanvankelijk gedrukt en die waren binnen no-time allemaal uitverkocht. Geloof ons, 120.000 stuks voor een boek, dat is veel. Blijkbaar is het toch niet zo waardeloos als iedereen doet vermoeden. Het RTL Boulevard-effect noemen we dat: “Niemand kijkt, maar iedereen heeft het gezien”. Zo ook met Selfish. Iedereen haalt zijn neus ervoor op, maar iedereen kijkt het even in. En als het gekocht wordt, is het verrassend vaak ‘als een cadeautje voor iemand anders’.

Bottom-line: het boek fascineert. Kim Kardashian fascineert. Ook wij van MENDO vinden het een belachelijk boek, maar stiekem… is het low-brow waar we blij van worden.

Het boek dat jij natuurlijk niet wilt hebben is, zolang de voorraad strekt, te verkrijgen bij MENDO.

Benieuwd naar andere – normale – boeken, die je wél op de koffietafel durft te leggen? Kijk dan even hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Roomed X Mendo: Selfish, het vreselijke boek dat iedereen wil hebben
Sluiten