Roomed X Mendo: maak kennis met Steve McCurry

Renée Leeuw 17 mei 2015 Boek

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Beeldtaal is krachtig. Sommige beelden hoef je maar een fractie van een seconde te zien en ze nestelen zich voor eeuwig op je netvlies. Het schoolvoorbeeld is de foto van de ‘Afghan Girl. Het is een foto van Steve McCurry, misschien wel de meest beroemde fotojournalist ter wereld.

mendo_book_steve_mccurry_from_these_hands_04

mendo_book_steve_mccurry_from_these_hands_03

mendo_book_steve_mccurry_from_these_hands_01

mendo_book_steve_mccurry_from_these_hands_02

Van Steve McCurry zijn de afgelopen jaren verschillende boeken verschenen, waaronder The Iconic Photographs (met daarin onder meer de Afghan Girl) en Untold, The Stories Behind the Photographs. Nu komt McCurry met een nieuw boek, From These Hands: A Journey Along the Coffee Trail – een levendig portret van mensen, die werken op de koffieplantages van Colombia, Honduras, Peru, Brazilië, Ethiopië, India, Tanzania en Vietnam.

mendo_book_steve_mccurry_from_these_hands_06

mendo_book_steve_mccurry_from_these_hands_05

IN1_stevemccurry_iconic

Een indrukwekkende man, die Steve McCurry. Als je wilt kun je hem ontmoeten. Hij signeert op woensdag 27 mei namelijk van 16.00 tot 17.30 uur bij MENDO. En jij bent van harte welkom!

mendo_book_steve_mccurry_from_these_hands_co

Vorige keer tipte MENDO ook een heel gaaf boek met 101 reisbestemmingen voor designliefhebbers. Bekijk dat artikel hier.

Reageer op artikel:
Roomed X Mendo: maak kennis met Steve McCurry
Sluiten