Renée Leeuw
Renée Leeuw Boek 22 juli 2015

Roomed X Mendo: het werk van Ian Schrager in een prachtboek

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Wat een heerlijk boek dit! Om te beginnen vanuit een ontwerpersoogpunt: het materiaal is mooi – je kunt het reliëf van het boek en de diverse materialen echt voelen – en qua kleur spat het uit de kast of van de koffietafel. Hoe je het wendt of keert, het boek is een eyecatcher en dat is belangrijk!

En dan het onderwerp: Ian Schrager. Deze Amerikaan, geboren in 1946, zet al bijna 40 jaar de toon op het gebied van boutique hotels. Sterker nog, hij wordt beschouwd als dé bedenker van het fenomeen. Luxe, glamorous hotels, restaurants, clubs en vastgoedprojecten – het boek staat er vol mee. En alsof dat niet genoeg carrière is, is Schrager ook nog eens de initiatiefnemer van de wereldberoemde (of beruchte?) Studio 54.

Een hele meneer dus, die Schrager. Dit boek is het boek dat hij verdient.

Ian Schrager – Works is verkrijgbaar bij MENDO voor €75,-

Bekijk ook de andere boekentips van MENDO

mendo.nl

Reageer op artikel:
Roomed X Mendo: het werk van Ian Schrager in een prachtboek
Sluiten