Renée Leeuw
Renée Leeuw Boek 11 december 2014

Roomed X MENDO: het verlanglijstje van de boekenkenner

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Met de kerstdagen in aantocht loopt het storm in onze favoriete boekenwinkel. En terecht ook, want een mooi boek is toch wel één van de ultieme kerstgeschenken. Vandaag deelt Joost van MENDO zijn lijst met favoriete boeken van het afgelopen jaar.

“Maar wat is jouw favoriete boek?” Dat is een vraag die we bij MENDO veel krijgen deze dagen. Daarom hebben we een lijst samengesteld met onze 20 favoriete titels van 2014. Vijf ervan staan hoog op mijn persoonlijke wish-list.

Erwin Olaf Volume II
We schreven al eerder over dit boek en het is dan ook echt een pareltje. Ten eerste is Erwin Olaf een fotograaf van wereldformaat, waar we ongelofelijk trots op zijn. Maar het is de kwaliteit van Olaf’s werk in combinatie met de kwaliteit van het drukwerk wat zo exciting is. Zo scherp, zo rijk, die komt onder de kerstboom!

Bestel het boek hier

The Photography Book
In 2000 ontwikkelde uitgeverij Phaidon de eerste versie van The Photography Book – een bestseller van formaat. Wij zijn blij dat er nu, 14 jaar later, een up-to-date versie is. Dat betekent 550 beelden van de beste fotografen van de mid-negentiende eeuw tot vandaag. Een fantastisch boek voor iedereen die interesse heeft in de ontwikkeling van de fotografie.

Bestel het boek hier

The Amsterdam Canals
Dit is een sigaar uit eigen doos dus geheel objectief ben ik niet. Het is namelijk een initiatief en design van MENDO en daar zijn we natuurlijk behoorlijk trots op. Maar los daarvan… het boek is ook wel erg lekker gelukt. We wilden dat dit boek een hommage werd aan dit unieke stukje Nederland. En dat is het geworden.

Bestel het boek hier

The Little Black Jacket
Het is een bijzondere kerel, die Karl Lagerfeld. Hij maakte ooit een volledig boek over zijn kat, Choupette en het feit dat hij North West gebruikte voor een Chanel campagne is, als je het ons vraagt, een teken van intredende dementie. Maar dat Little Black Jacket boek… wow! Deze versie van 2014 bevat 20 extra portretten van mensen in Chanel’s iconische zwarte jasje en is bovendien 20 euro goedkoper.

Bestel het boek hier

Dior New Couture Patrick Demarchelier
Patrick Demarchelier is mijn favoriete fotograaf. De man maakt geen foto’s… elk beeld dat hij maakt is een icoon. En in dit boek doet hij dat voor het al net zo iconische Dior. Waanzinnige creaties gefotografeerd door de no.1 fotograaf: veel beter wordt het niet.

Bestel het boek hier

Reageer op artikel:
Roomed X MENDO: het verlanglijstje van de boekenkenner
Sluiten