Renée Leeuw
Renée Leeuw Boek 26 nov 2014

Roomed X MENDO: het nieuwste boek van een Nederlandse meesterfotograaf

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Met de feestdagen in aantocht breekt ook de tijd van verlanglijstjes weer aan. Voor MENDO betekent dat vanzelfsprekend een lijst met de favoriete boeken van 2014. Die lijst delen we binnenkort met je. Vandaag hebben we het over de nieuwste binnenkomer van de Nederlandse meesterfotograaf Erwin Olaf.

Het is inmiddels twee jaar geleden dat Erwin Olaf zijn vorige boek ‘Own’ lanceerde. Met zijn nieuwe boek Olaf Volume II keert de fotograaf terug naar uitgever Aperture, met wie hij eerder al Erwin Olaf Volume I maakte. Net als zijn eerdere boek is Olaf Volume II een pareltje vanwege de kwaliteit van de fotografie en het drukwerk. Het boek bevat een mix van Olaf’s kenmerkende gepolijste studiofoto’s, een serie beelden uit een videoinstallatie, enkele zwart-witbeelden en beelden, die hij maakte in Berlijn.

Erwin Olaf (Hilversum, 1959) is een Nederlandse fotograaf, die bekend werd door zijn bijzonder gestileerde, uitdagende en veelal provocerende werk, waarmee hij maatschappelijke kwesties en taboes aansneed. Olaf ontving vele nationale en internationale prijzen, waaronder de Johannes Vermeer Award (2011), een Lucie Award (2008) en een Photographer of the Year in de International Color Awards (2006). Zijn werk wordt wereldwijd vertoond in galleries en musea. Olaf ontwierp bovendien de nationale zijde van de Nederlandse Euro.

Afgelopen zaterdag was Erwin Olaf voor een signeersessie bij MENDO, waar hij een aantal extra exemplaren signeerde en het goede nieuws is dat daarvan nog een paar verkrijgbaar zijn. Het boek is een ware must-have voor fotografie- en boekenliefhebbers en gaat bij ons in elk geval alvast op het verlanglijstje voor pakjesavond, want dat is dichterbij dan de kerstdagen! Dus haast je naar MENDO en haal de nieuwste Erwin Olaf door Erwin Olaf in huis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Roomed X MENDO: het nieuwste boek van een Nederlandse meesterfotograaf
Sluiten