Florence
Florence Boek 23 juli 2014

Roomed x MENDO: deze week wederom een favoriet van uw eigen hoofdredacteur

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Deze week is het weer tijd voor een favoriet van uw hoofdredacteur, de fervent verzamelaar, de aficiondo, de nieuwsgierige. Dit keer geen boek over interieur, maar een fantastisch boek met werk van één van de, zo niet het, bekendste modefotografenduo van Nederland: Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin. Ze vormen al sinds 1986 een duo en hebben de groten der aarde voor hun lens gehad, samengewerkt met de meest vooruitstrevende stylisten, art directors, hair & make up artists, modellen, bladen, merken, modehuizen, enzovoorts.

Bekend om hun bijzondere, kleurrijke en technische fotografie is het boek Pretty Much Everything voor iedereen die van mode en fotografie houdt. In 2011 bracht uitgever Taschen al een collectors item uit waar maar 1000 exemplaren van gemaakt zijn, maar nu is er ook een reguliere versie verkrijgbaar voor 50 euro. Pretty Much Everyhting beslaat, zoals de titel zegt, zo’n beetje alles wat ze gedaan hebben in 740 indrukwekkende pagina’s of zoals MENDO zegt: two artists, one amazing vision.

Onlangs keken we ook binnen bij het duo in hun appartement in New York. Kijk hier voor de beelden.

mendo.nl

Reageer op artikel:
Roomed x MENDO: deze week wederom een favoriet van uw eigen hoofdredacteur
Sluiten