Florence
Florence Boek 28 mei 2014

Roomed X MENDO: deze week een favoriet van uw eigen hoofdredacteur

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Yours truly
Deze keer een favoriet van uw eigen hoofdredacteur. Als fervent verzamelaar van koffietafelboeken – de boeken blijven zich opstapelen in mijn huis – en liefhebber van fotografie, ben ik al een aantal jaar fan van het werk van de Amerikaanse fotografe Annie Leibovitz. Onder andere het boek Annie Leibovitz: A Photographer’s Life, 1990–2005 ligt al lang en breed bij mij op de plank, maar op dit moment gaat mijn hart toch echt sneller kloppen van de ‘Collector’s Edition’.

Annie Leibovitz Collector’s Edition
476 bladzijdes met iconische beelden van filmsterren, zoals Whoopi Goldberg in een bad van melk, maar ook beelden van grote campagnes, presidenten en sporters. Een uniek overzicht van 40 jaar werk van Leibovitz. Je moet er echter wel even diep voor in de buidel tasten, want dit exemplaar kost maar liefst 2000 euro. Je kunt je dan wel eigenaar noemen van 1 van de slechts 9000 exemplaren die van dit boek gemaakt zijn én je kunt kiezen uit vier verschillende covers. Een echte ‘Collector’s Edition’ dus en een must voor de verzamelaar. Deze verzamelaar moet er echter nog wel even voor doorsparen, maar in mijn hoofd ligt het boek van 50 x 69 centimeter (!) al te pronken op z’n standaard en sta ik met een grote lach de enorme bladzijdes met zijden handschoentjes aan om te slaan. Hopelijk is dit een droom die ooit echt uitkomt.

mendo.nl

Reageer op artikel:
Roomed X MENDO: deze week een favoriet van uw eigen hoofdredacteur
Sluiten