Renée Leeuw
Renée Leeuw Boek 21 januari 2015

Roomed X MENDO: de beste culinaire adresjes volgens de beste wereldchefs

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Mooie timing van uitgever Phaidon. Net als alle goede voornemens weer uit het zicht zijn verdwenen, komen ze met een gloednieuwe Where Chefs Eat. Gloednieuw, omdat het een opvolger is van de vorige gelijknamige bestseller.

Where Chefs Eat is een culinaire gids. Daar zijn er natuurlijk meer van, maar wat deze uitgaven bijzonder maakt, is dat deze vuistdikke (en lekker vormgegeven) gids uitsluitend tips bevat van locale topchefs. Zij vertellen je niet alleen waar je met een goed gevulde portemonnee terecht kunt, maar ook wat je met een beperkt budget kunt en wat je echt níet mag missen als je de lokale gebruiken wilt leren kennen.

Zo sturen Sergio Herman, Julius Jaspers en Onno Kokmeier je natuurlijk naar Librije, Bord’Eau en Ciel Bleu, maar raden ze je ook aan om een kroketje te trekken bij Eetsalon van Dobben en het ‘Nederlandse fenomeen’ Indonesische keuken van Sie Joe te proberen. Een paar van onze persoonlijke favorieten, zoals Daalder, Izakaya en Worst, zijn ook opgenomen in de nieuwe versie.

Deze prachtige gids met 3000 tips van 600 chefs vind je voor €20,- bij MENDO.

mendo.nl

Reageer op artikel:
Roomed X MENDO: de beste culinaire adresjes volgens de beste wereldchefs
Sluiten