Renée Leeuw
Renée Leeuw Boek 8 jul 2015

Roomed X Mendo: Below Sea Level, The Netherlands in Photographs

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Deze keer presenteren we een boek dat echt trots op eigen land maakt. Het is een niet-cliché boek over een ultiem cliché onderwerp..

Drie jaar geleden maakte MENDO samen met Amsterdamse fotograaf Ewout Huibers het boek Amsterdam, A Metropolitan Village. Heel simpel eigenlijk: driehonderdvijftig pagina’s met niets dan mooie foto’s van Amsterdam en een heerlijke cover. Een boek over Amsterdam – clichématiger kan het niet. En toch zorgt de vorm en uitvoering ervoor dat het geen cliché-boek is geworden, maar een bestseller.

Dat smaakte naar meer. We verruimden, wederom met Ewout Huibers, onze horizon voor een boek over Nederland. Nu, 11.000 kilometer per auto en 500 km op de fiets later, is dit het resultaat: Below Sea Level, The Netherlands in Photographs. De omslag is oranje-rood, wit en blauw en er staat zelfs een molen op. En toch… is het een heerlijk boek.

Bovenstaand: Museum de Fundatie in Zwolle

Overigens ontwikkelen we momenteel ook boeken over minder clichématige onderwerpen, zoals High Tide, A Surf Odyssey – een waanzinnig fotoboek over en met surf- en outdoor fotograaf Chris Burkard. En er zitten een aantal pareltjes aan te komen waarover we je later zeker informeren.

Hierboven zie je Het Centraal Station in Rotterdam, dat onlangs nog de architectuurprijs won.

Jongen (17) maakt te gekke timelapse van de Nederlandse natuur

Meer van MENDO? Bekijk dan even de vorige boekentips.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Roomed X Mendo: Below Sea Level, The Netherlands in Photographs
Sluiten