Boek 8 jul 2015 Renée Leeuw

Roomed X Mendo: Below Sea Level, The Netherlands in Photographs

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Deze keer presenteren we een boek dat echt trots op eigen land maakt. Het is een niet-cliché boek over een ultiem cliché onderwerp..

BELOW_SEA_LEVEL_press_images_013

Drie jaar geleden maakte MENDO samen met Amsterdamse fotograaf Ewout Huibers het boek Amsterdam, A Metropolitan Village. Heel simpel eigenlijk: driehonderdvijftig pagina’s met niets dan mooie foto’s van Amsterdam en een heerlijke cover. Een boek over Amsterdam – clichématiger kan het niet. En toch zorgt de vorm en uitvoering ervoor dat het geen cliché-boek is geworden, maar een bestseller.

BELOW_SEA_LEVEL_press_images_012

Dat smaakte naar meer. We verruimden, wederom met Ewout Huibers, onze horizon voor een boek over Nederland. Nu, 11.000 kilometer per auto en 500 km op de fiets later, is dit het resultaat: Below Sea Level, The Netherlands in Photographs. De omslag is oranje-rood, wit en blauw en er staat zelfs een molen op. En toch… is het een heerlijk boek.

BELOW_SEA_LEVEL_press_images_011
BELOW_SEA_LEVEL_press_images_02

Bovenstaand: Museum de Fundatie in Zwolle

BELOW_SEA_LEVEL_press_images_04

Overigens ontwikkelen we momenteel ook boeken over minder clichématige onderwerpen, zoals High Tide, A Surf Odyssey – een waanzinnig fotoboek over en met surf- en outdoor fotograaf Chris Burkard. En er zitten een aantal pareltjes aan te komen waarover we je later zeker informeren.

BELOW_SEA_LEVEL_press_images_020
BELOW_SEA_LEVEL_press_images_05

Hierboven zie je Het Centraal Station in Rotterdam, dat onlangs nog de architectuurprijs won.

BELOW_SEA_LEVEL_press_images_03
Jongen (17) maakt te gekke timelapse van de Nederlandse natuur

below sea level

BSL-41

Meer van MENDO? Bekijk dan even de vorige boekentips.

Reageer op artikel:
Roomed X Mendo: Below Sea Level, The Netherlands in Photographs
Sluiten