Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Event 5 nov 2015

Roomed tipt: hier moet je zijn met de Museumnacht in Amsterdam

Een van onze favoriete dagen van het jaar is weer in aantocht, de Museumnacht in Amsterdam. Één keer per jaar zijn de musea van Amsterdam tot 2 uur ‘s nachts geopend voor publiek. Maar dat is niet alles. Elk museum heeft een speciaal programma met bijzondere gasten, kunstenaars en workshops. Wij zetten onze favoriete bezienswaardigheden voor jou op een rijtje!

Voor deze bijzondere nacht is een apart toegangskaartje verplicht, en die koop je hier. Kom je niet uit Amsterdam, maar wil je wel graag komen? Geen probleem, want je toegangsticket geeft korting op al het openbaar vervoer van de GVB!

Bron: De Appel

Kunst en design

de Appel arts centre: Altijd al eens willen weten hoe het is om zelf een kunstwerk te zijn? Kunstenaar Erwin Wurm maakt van jou en je vrienden een ‘one minute sculpture’. Eén minuut stilstaan in een bizarre pose, net lang genoeg om een leuk plaatje te schieten.
Arti et Amicitiae: Jan Rothuizen, de maker van de ‘Zachte Atlas van Amsterdam’ en bedenker van Room On The Roof maakte voor de Museumnacht een plattegrond waarin bezoekers hun verhalen vast kunnen leggen.
Amsterdam Museum: Streetart fans opgelet! Voor je dagelijkse portie graffiti moet je in het Amsterdam Museum zijn. Voor de tour moet je je wel eerst even aanmelden bij de informatiebalie van het museum.
Museum Van Loon: In dit museum vertellen studenten van het Hout -en Meubileringscollege je alles over meubels die in het museum te vinden zijn.
Rijksmuseum: Naast dat het museum gewoon open is, kun je door middel van een ‘pixel stick’ schilderen met licht. Wel zo leuk voor een fotootje op Instagram!

Bron: Artis

Even relaxen

Artisplein: Misschien wist je al dat Artis niet alleen maar een dierentuin is. Een paar van de mooiste architectonische hoogstandjes van Amsterdam staan namelijk in de tuin, en zo ook op het net geopende Artisplein. Denk aan gezellige lichtjes in de bomen, mooie verlichte gebouwen en op de achtergrond de mooiste vogels én flamingo’s. En dit alles onder begeleiding van muziek van Conservatorium studenten!
Stadsarchief: Zoë Hermsen, styliste, ontwerper en oud studente aan de HKU, zorgt voor jouw rustpunt in deze Museumnacht. Chill lekker in haar zitzakken, terwijl je kijkt naar coole visuals.

Architectuur

Hortus Botanicus: De Hortus is zeker een aanrader om te bezoeken. De gebouwen en kassen worden prachtig verlicht, en alleen daarom is het al zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!
Arcam: Elk uur vertrekt er vanaf Arcam een bootje die je meeneemt naar de Oosterdok. Verschillende schrijvers en architecten nemen je mee en vertellen je mooie verhalen over de omgeving en over het ontstaan van dit gebied.

Het complete programma, inclusief muziek en afterparties kun je bekijken op Museumnacht.Amsterdam

Reageer op artikel:
Roomed tipt: hier moet je zijn met de Museumnacht in Amsterdam
Sluiten