Sharon van der Werf
Sharon van der Werf | LinkedIn Kunst 20 augustus 2018

Roomed kijkt binnen bij kunstenaar Rob Kaspers, die (letterlijk) woont in zijn eigen kunstwerk

Wat doe je als je de drang voelt om te schilderen en kunst te maken, maar geen schildersdoeken kunt betalen? Voor Rob Kaspers was het al snel duidelijk: hij pakte potten verf bij elkaar en schilderde zijn huurhuis. En dan bedoelen we niet de buitenkant, maar het hele interieur. Alles. Van de bank tot aan het plafond.

Toen we de foto’s voor het eerst toegestuurd kregen door lezeres Maud, moesten we een paar keer met onze ogen knipperen voordat we het konden geloven. Wát een bijzonder huis hadden we voor ons!

De kunstenaar van het bijzondere huis, de 25-jarige Rob Kaspers, is alles behalve saai te noemen. Rob’s woning straalt, zoals hij het zelf zegt, ‘ultieme vrijheid uit’. De woning is te vinden in het anders zo rustige Oldenzaal, en als je het huis van buiten zou bekijken zou je de overweldigende kleuren en vormen niet eens zo snel zien.

Geen logica

De krachtige emotionele illustraties en veelal Engelse teksten knallen je tegemoet als je de woning ziet. Het hele huis is geschilderd zonder plan of logica. Rob: ‘Er is geen volgorde of logica tijdens het schilderen. Dat kan je in mijn woning zien. Ik weet niet op welke plek ik straks ga schilderen. Als ik dat nu al zou weten, zou mijn kunst nooit vrij en spontaan kunnen zijn. Het niet-weten is wat creativiteit is, daar ligt de verrassing.’

Enne, ben je net als wij reuze benieuwd hoeveel potten verf er hier per dag doorheen gaan? “Dat verschilt; soms haal ik 15 potten op een dag, de andere keer 1. Naast die potten verf gebruik ik ook behoorlijk veel latex van de Action.”

Nog meer bijzondere, kleurrijke huizen bekijken?

Alle foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Rob Kaspers, en zijn geplaatst met toestemming.

Reageer op artikel:
Roomed kijkt binnen bij kunstenaar Rob Kaspers, die (letterlijk) woont in zijn eigen kunstwerk
Sluiten