Florence
Florence Binnenkijken 26 nov 2013

Roomed kijkt binnen bij: James van der Velden van Bricks Amsterdam

Ons huis en onze inrichting zijn meestal een vertaling van onze persoonlijkheid. Dat is ook niet zo gek, want je hebt een eigen stijl en je creëert zelf een bepaald gevoel om je heen, een plek waar je je thuis voelt. Persoonlijk dus. Naast inspirerende beelden van de mooiste en creatiefste interieurs, maakt Roomed maandelijks een video die alle zintuigen moet laten prikkelen, overweldigen, misschien zelfs ontroeren, maar bovenal inspireren.

James van der Velden
Vandaag kijken we binnen bij James van der Velden. James is interieurontwerper en heeft sinds 2010 zijn eigen interior design bureau Bricks Amsterdam. Hij woont in Amsterdam in een oude garage die hij omgetoverd heeft tot een ruim, licht en super sfeervol appartement. Dat hij een echte verzamelaar is, zien we overal terug en zorgt voor een bijzondere en inspirerende combinatie van structuren, materialen en objecten.

Shop the room
Veel objecten uit James zijn interieur zijn afkomstig van markten, veilingen en handelaren, maar ook werkt hij veel samen met Six & Sons. Six & Sons is een geweldige webshop, met binnenkort ook een fysieke winkel in Amsterdam, en verkoopt unieke vondsten en antieke meubels en voorwerpen.

De robuuste eettafel heeft James zelf ontworpen en gebouwd. De tafel is in verschillende formaten bij hem te bestellen.

Op de tafel staan lege flessen Hendrick’s Gin die nu dienen als kandelaren. Ook ligt een grotere versie van het boek van fotograaf Helmut Newton op de tafel.

Oude sinaasappelkistjes kunnen heel goed dienen als bijzettafel en opbergruimte. En het staat nog sfeervol ook.

Door het hele huis staan stolpen in verschillende maten. Het is een speelse manier om bepaalde objecten in je huis extra onder de aandacht te brengen of op een andere manier in het zicht te zetten.

De Stolplamp is ook een ontwerp van James en kun je bij hem bestellen.

Fotograferen is ook een passie van James en ooit kreeg hij de kans een hele partij vintage camera’s op te kopen. Een aantal hiervan heeft hij voor in zijn eigen interieur gehouden.

Dat je zelfs het aanrecht in de keuken leuk en origineel ‘inrichten’ laat James zien door middel van het gebruik van verschillende weckpotten, houten planken en een Jägermeisterfles als zeeppomp.

In de slaapkamer zien we een prachtige print van fotograaf Jimmy Nelson aan de muur hangen.

De WC is behangen met bladzijdes uit oude Playboy blaadjes.

www.bricksamsterdam.com

Reageer op artikel:
Roomed kijkt binnen bij: James van der Velden van Bricks Amsterdam
Sluiten