Florence
Florence Binnenkijken 30 okt 2014

Roomed kijkt binnen bij: het spoorhuis van Jeroen van Zwetselaar

Ons huis en onze inrichting zijn meestal een vertaling van onze persoonlijkheid. Dat is ook niet zo gek, want je hebt een eigen stijl en je creëert zelf een bepaald gevoel om je heen, een plek waar je je thuis voelt. Persoonlijk dus. Naast inspirerende beelden van de mooiste en creatiefste interieurs, maakt Roomed maandelijks een video die alle zintuigen moet laten prikkelen, overweldigen, misschien zelfs ontroeren, maar bovenal inspireren.

Er was eens een oud spoorhuisje
Waar onze klok afgelopen weekend een uurtje achteruit gezet moest worden, moest Jeroen van Zwetselaar van bureau ZW6 Interior zijn klok van Amerikaanse tijd naar Nederlandse tijd omzetten. De klantenkring van interieurarchitect Jeroen beperkt zich namelijk allang niet meer tot onze landsgrenzen.

Ooit een reclameman, tegenwoordig een goedlachse en gedreven ruimtelijk kunstenaar die van zijn passie zijn beroep heeft weten te maken. Zijn vooruitstrevende inlevingsvermogen, zijn kracht om het oude met het nieuwe te combineren en het gebruik van duurzame materialen, valt niet alleen ons op maar inmiddels ook klanten in NYC en The Hamptons. En wat is nou een beter visitekaartje voor je klanten dan je eigen huis? Daarom keken wij maar al te graag binnen bij Jeroen in zijn oude Spoorhuis in Santpoort.

Shop the look
Zoals Jeroen in de video al even uitlegt, probeert hij vaak de juiste mix tussen oud en nieuw te vinden. Dit zien we ook zeker terug in het interieur. Daarnaast valt Jeroen zijn liefde voor verschillende sporten op dankzij de surf- en skateboards die door het huis staan opgesteld evenals zijn liefde voor kunst. In de verschillende kamers zien we meerdere artiesten terugkomen. Artiesten waarmee Jeroen ook graag samenwerkt.

Het stoere, brede, zwarte fornuis in de woonkeuken is van Falcon en het keukenblok van Bulthaup b3. De twee zwart/wit schilderijen die de bakstenen muur sieren zijn speciaal voor Jeroen gemaakt door kunstenaar Selwyn Senatori.

De grote houten eettafel die in de kamer aangrenzend aan de keuken (een oude buitenmuur is blijven staan als scheidingswand) staat, is fairtrade en komt van oude Balinese huizen. Deze is verkrijgbaar via ZW6.

De prachtige originele vintage Eames Lounge Chair vond Jeroen in Frankrijk. De koperen lamp is de Fat Spot van Tom Dixon. Aan de muur vind je een prachtige foto van fotografenduo Billy und Hells. In de houten dozen zaten ooit met de handgemaakte schoenen van Jeroen. De vogelkooi komt uit een inboedelwinkel.

De zeer comfortabel uitziende bank komt uit een vintage galerie in Antwerpen.

Het retrokastje vond Jeroen op straat in Bloemendaal. From trash to treasure.

Aan de muur hangt nog een werk van Selwyn Senatori. Onder het kunstwerk staat een zwart stoeltje. Deze en het houten bankje dat je achterin tegen de trap ziet staan komen uit de galerie annex studio van de bevriende interieurontwerper Gerrit Vos van Workshop of Wonders.

Vanuit de fijne zithoek in de uitbouw aan de voorkant kijk je dankzij de grote ramen uit over de tuin. De leren bank is de Lifesteel van het Italiaanse merk Flexform. Boven de bank hangt een prachtig werk van kunstenaar Casper Faassen. De vergankelijkheid die je terugvindt in Faassen zijn werk is iets dat Jeroen ook aanspreekt. De langwerpige sta-lamp, gemaakt van eeuwenoud Italiaans drijfhout, komt ook van Workshop of Wonders.

De leren stoelen, de Earl (één van onze favorieten), is van het Nederlandse Jess design en verkrijgbaar via ZW6.

De ronde koffietafel in het raam is de Mr. BowTie van opkomend ontwerpster Joena Reurink voor Masshiro en verkrijgbaar via ZW6.

De lampen zijn vintage en komen uit Denemarken.

De houten deuren die beneden achter het bed zijn geplaatst zijn een herinnering aan het spoorhuis en kregen op deze manier een tweede leven.

In de slaapkamer boven hangt ook weer een prachtig werk van Casper Faassen. De lampjes aan de muur komen van goede vriend Stef van der Bijl. De leren bank is een vintage exemplaar van De Sede en komt uit Zwitserland.

Kun je je trouwens nog het kantoor van bureau Heldergroen herinneren waar de bureaus de lucht in gaan na een dag hard werken? Ook dat werd mede door Jeroen bedacht. Kijk hier voor de beelden.

www.zwzes.nl

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Roomed kijkt binnen bij: het spoorhuis van Jeroen van Zwetselaar
Sluiten