Roomed kijkt binnen bij: een oude school omgetoverd tot familiehuis

Een voordeel aan een overbevolkt land als het onze is dat het boordevol staat met huizen en wij dus niet gauw over de grens hoeven om op zoek te gaan naar gave interieurs. We besloten daar maar eens gebruik van te maken en komen daarom met een reeks nieuwe binnenkijkers in eigen land. Natuurlijk kennen we allemaal wel de uitspraak ‘een foto zegt meer dan duizend woorden’, maar als het om huizen gaat, zijn wij toch vaak wel benieuwd naar de bewoners.

In deze videoreeks kijken we binnen bij uiteenlopende huizen en laten we ons inspireren door handige tips, DIY’s en creatieve vondsten van de bewoners. Dit keer kijken we binnen bij een oude school in Bloemendaal, dat omgetoverd werd tot een heerlijk familiehuis.

Even wat achtergrondinformatie..
Voordat Cathine en Michiel samen met hun drie kinderen, hond en katten in dit heerlijke huis trokken, zag het er ietsje anders uit. Tot 1981 zat hier namelijk de Bos en Duinschool. Het middengebouw, waar de familie nu woont, was in gebruik als gymzaal en werd in de tussenperiode een opslagplaats voor antiek. De twee vleugelgebouwen kregen al gauw een woonbestemming en pas later kwamen Cathine en Michiel met het gezin en een ingenieus bouwplan voor de binnenkant van het pand.

Schermafbeelding 2015-04-09 om 11.53.53

Van oude school naar heerlijk familiehuis
Je kunt je ongetwijfeld voorstellen dat het huis er voor de verbouwing iets anders uitzag. Om de hoogte van de oorspronkelijke gymzaal in de oude school zoveel mogelijk te behouden, is een stalen constructie aan het dak bevestigd. Die constructie vormt de bovenverdieping, die eigenlijk bestaat uit een aantal “losse” kubussen, waarin de slaapkamers te vinden zijn. Heel slim, want zo zijn de hoge ramen helemaal intact gebleven.

In de stijl van..
Nu kunnen we ons zo voorstellen dat je helemaal geïnspireerd bent door dit familiehuis. Een aantal meubels uit het huis zijn door Michiel gemaakt. Een uit de hand gelopen hobby noemt hij het zelf en hij maakt ondertussen dan ook niet alleen voor zichzelf meubels, maar ook voor anderen.

Schermafbeelding 2015-04-09 om 11.55.38

Retro items, zoals vintage radio’s en bureaulampen, scoor je op Etsy, Marktplaats of rommelmarkten, zoals de IJ-hallen.

Schermafbeelding 2015-04-09 om 11.56.33

Leuk idee: maak van oude fietskettingen, steigerhout en andere gevonden restjes een unieke decoratie!

Schermafbeelding 2015-04-09 om 11.57.41

Oh, voordat we het vergeten: abonneer je op ons Youtube kanaal zodat je geen enkele video mist!

Reageer op artikel:
Roomed kijkt binnen bij: een oude school omgetoverd tot familiehuis
Sluiten