admin
admin City guides 20 mei 2014

Roomed in the city: Haarlem

Klein, maar oh zo fijn. In ons kikkerlandje is meer dan genoeg schoons te ontdekken. We worden omgeven door prachtige architectuur, gave winkels, lunchrooms waar je je vingers bij aflikt en verborgen, mooie plekjes. In Roomed in the city delen wij die (hot)spots met je, met wekelijks weer een nieuwe stad. Vandaag zijn we toerist in eigen land in: Haarlem.

Charmeur
Kleine hofjes, gezellige pleinen, karakteristieke grachten en oude kerken. Wij denken dat er maar weinig mensen zijn die de historische charme van Haarlem kunnen weerstaan. Shopliefhebbers, cultuursnuivers en ook Bourgondiërs kunnen hier hun hart ophalen (en verliezen). Waar die van ons sneller van zijn gaan kloppen, lees je hieronder in onze selectie van 7 hotspots.

Hotspot #1
Voor de stijlvolle man | Wardrobe

Vroeger lagen hier nog de wapens van de kasteelheer, nu hangt het kleine pandje vol met stijlvolle kleding en accessoires voor de ietwat modernere heer.

The Wardrobe is sinds drie maanden geopend en heeft in z’n collectie merken als Hollywood Trade Company, Low Brand, Filling Pieces (schoenen) en Miansai (accessoires). Leuk detail: een deel van de vloer bestaat uit glas, waardoor je uitkijkt op de eeuwenoude trap en kelder die onder je voeten ligt.

Adres:
Warmoesstraat 14

Openingstijden:
Di, woe en vrij: 10.00 uur – 18.00 uur
Do: 10.00 – 21.00 uur
Za: 10.00 – 17.00 uur
Zo: 13.00 – 17.00 uur


Hotspot #2
Voor de stoere vrouw die eens wat anders wil | I.D.

Vrouwelijk, maar met een stoer randje. Wij worden blij van alles dat I.D. te bieden heeft.

Koffietafelboeken, kleding, interieur accessoires en hebbedingetjes – met allemaal hun eigen, onderscheidende touch. Merken zoals Modström, Second Female, Mista en Underground Creepers zijn hier te verkrijgen. Kunnen we niet gewoon alles hebben?

Adres:
I.D.
Schagchelstraat 7

Openingstijden:
Di – vrij: 10.00 – 18.00 uur
Za: 10.00 – 17.00 uur
Zo: 13:00 – 17:00 uur (enkel eerste zondag van de maand)


Hotspot #3
Voor de vintageliefhebber | Klungel Jungle

Hoewel voor ons de benedenbuurman, familiecafé/speelgoedwinkel Meneer Paprika, meer als een jungle voelt – mag je als vintageliefhebber Klungel Jungle niet overslaan tijdens een bezoek aan Haarlem.

Nummer drie in het pand (achteraan in de winkel neem je de trap naar boven) staat vol met retro meubels die als je goed luistert vast stuk voor stuk jouw naam roepen.

Adres:
Klungel Jungle (en Meneer Paprika)
Koningstraat 19-21

Openingstijden:
Kijk voor meer informatie hier.


Hotspot #4
Voor je huis | Dennis Living

Interieurzaken mogen nooit ontbreken in Roomed’s hotspots, zo ook Dennis Living niet. Zusje van de bloemenzaak van Dennis Weening (in dezelfde straat gelegen).

In deze winkel vind je eigentijdse meubels en accessoires. Van houten krukjes, tot mooie grote vazen. Het is lastig hier niet te slagen.

Adres:
Dennis Living
Koningstraat 22

Openingstijden:
Ma: 13.00 – 18.00 uur
Di – woe en vrij: 9.30 – 18.00 uur
Do: 9.30 – 21.00 uur
Za: 9.30 – 17.00 uur
Zo: elke eerste van de maand


Hotspot #5
Voor hij die met een beetje honger | Bar Wolkers

…of zij natuurlijk. Bar Wolkers is een soort van tweede huiskamer waar je gezellig een hapje en drankje kunt doen of ongestoord kunt werken.

Elk product dat jij op je bord krijgt is bovendien biologisch. Van een goede tosti tot een broodje ossenworst van Hergo uit Amstelveen. Ideale plek om je voeten even te laten rusten en je smaakpapillen te strelen.

Adres:
Bar Wolkers
Gedempte oude gracht 139

Openingstijden:
Di – vrij: 08.00 – 18.00 uur
Za: 09.00 – 18.00 uur
Zo: 10.00 – 18.00 uur


Hotspot #6
Voor hij die met honger als een paard | Pieck

De perfecte eindstop van een dagje Haarlem is wat ons betreft café Pieck. Hier kun je namelijk niet alleen terecht voor een heerlijke lunch, maar ook een diner. Onze tip: op het charmante terras aan de achterkant kun je lekker vertoeven tijdens een zwoele zomeravond. Bovendien is het gelegen in één van de mooiste en leukste straatjes van Haarlem – do we need to say more?

Adres:
Pieck
Warmoesstraat 18

Openingstijden:
Di – za: 11.00 – 16.00 uur (lunch)
17.00 – 22.00 uur (diner)


Hotspot #7
Voor wie houdt van Franse klasse | Café Colette

Klein Parijs in Haarlem. De Franse bistro Café Colette is wat ons betreft zeker een bezoek waard. Denk aan leren banken waar je in weg kunt zakken, klassieke Thonet stoelen, witte tegeltjes en tafellinnen, veel koper en.. lekker eten. De grootste klassieker op de kaart is ‘Petit Poussin’: oftewel een sappig, gegrild piepkuikentje.

Adres:
Oude Groenmarkt 22

Openingstijden:
Zo – do: 16.00 – 24.00 uur (café)
Vrij – za: 16.00 – 01.00 uur (café)

Ma – zo: 16.00 – 23.00 uur (restaurant)

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Roomed in the city: Haarlem
Sluiten