Roomed in the city: Brugge

De wereld is mooi! We worden omgeven door prachtige natuur, architectuur, leuke winkels, eettentjes, waar je je vingers bij aflikt en verborgen, onontdekte plekjes. In Roomed in the city gaan wij op zoek naar de hotspots en verborgen parels van een stad en dat delen we uiteraard met jullie, onze lezers!

Als je Roomed op Instagram volgt, heb je ongetwijfeld meegekregen dat Roomed’s redacteur Renée afgelopen weekend op bezoek was bij de zuiderburen en wel in het pittoreske Brugge.

Bron: Instagram

Even wat achtergrondformatie..
Brugge ligt zo’n 250 km verwijderd van Amsterdam in het noordwesten van België. De stad heeft een historisch centrum, dat stamt uit de middeleeuwen en is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Kenmerkend voor Brugge zijn de pittoreske bouw en karakteristieke kanalen en bruggen, waar de stad haar bijnaam ‘Venetië van het Noorden’ aan te danken heeft.

Hotspot 1

Interieurshoppen bij MUNT interior life

Verstopt aan een klein, rustig pleintje zit deze parel van een winkel; het pand alleen al is onwijs gaaf. In de winkel vind je woonitems van zowel nieuwe en onbekende merken als gevestigde namen. Het aanbod is een gave mix van Scandinavisch design, boho chique woonaccessoires en unieke finds. Absoluut een kijkje nemen waard!

Adres
MUNT interior life
Muntplein 2 bus 1
B-8000 Brugge

Openingstijden
maandag: 13:00 – 18:00 uur
dinsdag – zaterdag: 10:00 – 18:00 uur

Hotspot 2

Ellis Gourmet Burger

Bron: Facebook

De burgers van Ellis zijn een begrip, zowel in België als in Nederland (Ellis zit ook in Rotterdam en Amsterdam). Mocht je nog niet besmet zijn met het Ellis-burger-virus dan raden we je absoluut aan om hier je lunch of diner te nuttigen. Ook de vega’s worden hier heel vrolijk; er staan namelijk twee overheerlijke vega-burgers op het menu (de portobello-burger is Renée’s favoriet!)

Bron: Facebook

Bron: Facebook

Adres
Ellis Gourmet Burger
Simon Stevinplein 14
8000 Brugge

Openingstijden
Dagelijks van van 11:30 tot 22:00 uur (vrijdag en zaterdag tot 23:00 uur)

Hotspot 3

Antiekmarkt & brocante markt

Bron: Instagram

Het fijne aan antiekmarkten buiten onze thuisbasis (Amsterdam) is dat de prijzen zóveel aangenamer zijn. In onze hoofdstad is er nogal een run op antiek en vintage, waardoor de meest belachelijke prijzen worden gevraagd èn betaald. Elk weekend staat op de Drijver, langs het gelijknamige water, een brocante en antiekmarkt met onwijs veel leuke en unieke tweedehands items. Van brocante stoeltjes en oude koffers tot kleinere woonaccessoires, zoals vintage tegeltjes en wereldbollen. Een absolute aanrader voor marktsnuffelaars zoals ik!

Bron: Instagram

Adres
Dijver (langs het water)

Openingstijden
Elke zaterdag en zondag van 15 maart tot 15 november tussen 10:00 en 18:00 uur

Hotspot 4

Brouwerij de Halve Maan

Bron: Facebook

Als er iets is wat de Vlamingen goed kunnen, dan is het wel bier brouwen (en chocola maken!). Je kan Brugge dan ook echt niet verlaten zonder ten minste één van de Brugse biertjes te proeven. Het is absoluut aan te raden om een bezoekje te brengen aan de brasserie van Brouwerij de Halve Maan en hier te proosten met een Brugse Zot of Straffe Hendrik. Voor wie wilt, worden er ook rondleidingen door de brouwerij zelf georganiseerd.

Bron: Facebook

Adres
Brouwerij de Halve Maan
Walplein 26
8000 Brugge

Openingstijden
Dagelijks van 10:00 tot 18:00 uur

Hotspot 5

Café Vlissinghe

In Café Vlissinghe lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan, maar echt. Dit is de oudste herberg van Brugge en stamt uit 1515, ongelooflijk toch? De ambiance en het decor is volledig ouderwets en je krijgt hier echt het gevoel dat je even teruggaat in de tijd. De sfeer is ontspannen, personeel is aardig, het menu is simpel en prima zoals je van een eetcafé mag verwachten en de biertjes zijn lekker Belgisch!

Adres
Café Vlissinghe
Blekersstraat 2
8000 Brugge

Openingstijden
Maandag en dinsdag: gesloten
Woensdag en donderdag: 11:00 tot 22:00 uur
Vrijdag en zaterdag: 11:00 tot 00:00 uur
Zondag: 11:00 tot 19:00 uur

Als je nog wat tijd over hebt..

Stap nog even in een bootje bij de antiekmarkt op de Dijver. De boottocht duurt een klein half uurtje en zo zie je Brugge toch nog even op een andere manier! Oh, en vergeet ook niet een paar Brugse chocolaatjes te proeven voordat je vertrekt!

Bron: Instagram

Bekijk ook de overnachtingstip van onze Belgische correspondente

Let op: in veel café’s en restaurants in Brugge kun je alleen contant betalen.