Roomed in the city: 7x de leukste spots van Zwolle

De wereld is mooi! We worden omgeven door prachtige natuur, architectuur, leuke winkels, eettentjes waar je je vingers bij aflikt en verborgen, onontdekte plekjes. In Roomed in the city gaan wij op zoek naar de hotspots en verborgen parels van een stad en dat delen we uiteraard met jullie, onze lezers!

Onlangs brachten we een bezoekje aan Zwolle om de leukste must visit spots voor jullie op een rijtje te zetten. Deze Hanzestad in Overijssel is een stuk kleiner dan bijvoorbeeld Utrecht of Haarlem, maar heeft tegelijkertijd veel charme. Een groot deel van het centrum staat namelijk vol met oude panden, die de stad een bijzondere sfeer geven. De stad kent een aantal toffe conceptstores, waarvan de echte parels zich nét buiten de drukke winkelstraten bevinden. En het centrum? Daar vind je onder andere een te gekke boekhandel in een oude kerk! Wij vertellen je waar je sowieso heen moet tijdens een dagje Zwolle..

SPOT 1: BLAUWDRUCK

Blauwdruck begon ooit als kunstwinkel waar werk van Zwolse makers werd verkocht. Dat doen ze nog steeds, maar inmiddels is het aanbod in de winkel een stuk uitgebreider. Je vindt hier van alles wat: van schilderijen, foto’s en illustraties tot kleding, keramiek en heel veel woonaccessoires. Één ding is zeker: alles wat deze gezellige winkel verkoopt is uniek en vrijwel altijd handgemaakt. Iets standaards vind je hier eigenlijk niet. Zoek je dus een origineel cadeau, mooi kunstwerk of leuk kaartje? Dan ben je bij Blauwdruck aan het juiste adres!

Ook fijn: in de winkel kun je heerlijk op vintage stoelen neerploffen voor koffie en thee met lekkers! Zo geniet je net nog even iets langer van de gezellige sfeer.

Adres
Blauwdruck
Sassenstraat 26
8011 PC Zwolle

SPOT 2: SOORTVANWINKEL

Dit is echt een conceptstore waar het bijna onmogelijk is om met lege handen naar huis te gaan. Alles is hier leuk. Soortvanwinkel heeft een grote collectie met de mooiste grafische prints, eco kleding, accessoires, planten en vintage. Ook in deze winkel is bijna alles handgemaakt. De collectie maakt maandelijks plaats voor nieuwe producten van ontwerpers, kunstenaars en vintage verzamelaars uit heel Nederland. Hoewel er dus best wel veel van verschillende merken en namen wordt verkocht, past alles wel heel goed bij elkaar en concurreren de spullen niet.

Soortvanwinkel is een reizende conceptstore. Dit houdt in dat de winkel zich regelmatig binnen Zwolle verplaatst naar nieuwe locaties om zo leegstand in het centrum op te vullen. Naast alle te gekke producten, geniet je hier ook van koffie, thee en (live)muziek.

Adres
Soortvanwinkel
Gasthuisplein 12
8011 SC Zwolle

SPOT 3: PISTACHE

Pistache is een vrij nieuw warenhuis, maar niet zomaar een! Deze mixstore is opgedeeld in allemaal kleine winkeltjes die door dezelfde soort stijl en sfeer toch allemaal heel goed bij elkaar passen. Beneden kun je heerlijk koffiedrinken, genieten van een vers biertje, je verlekkeren aan het kleurrijke snoep in de suikervrije snoepwinkel en snuffelen tussen hippe interieurspullen.

Boven vind je kleding, boeken, plantjes, woonaccessoires, koffiezetapparaten én kun je je haar laten knippen bij een hippe kapsalon. Genoeg te vinden om je een paar uur te vermaken!

Adres
Pistache
Eiland 9
8011 XR Zwolle

SPOT 4: MOONLOFT

We tipten ze al eens in de leukste webshops: Moonloft. Deze conceptstore is een van de kleine pareltjes in een rustig zijstraatje van het centrum. De winkel is niet heel groot, maar bij het binnenstappen werden we op slag verliefd. Moonloft verkoopt prachtige kledingstukken en hippe sieraden, maar ook mooie woonaccessoires, stationary en iPhone hoesjes met botanisch printje.

Wij zijn stiekem ook een beetje verliefd op het behang in de winkel. De jungle feel past perfect bij de groene sfeer die veel van de items in de winkel uitstralen.

Adres
Moonloft
Spoelstraat 32
8011 RX Zwolle

SPOT 5: WAANDERS IN DE BROEREN

Dit is the place to be voor boekenwurmen. Ok, ook voor niet-boekenwurmen is deze spot een bezoekje waard. Waanders in de Broeren is een waar boekenpaleis in een gerenoveerde kerk in het centrum. Naast heel veel boeken vind je hier ook kunst, muziek en films én kun je er lunchen. Alleen de sfeer al is onwijs inspirerend.

Adres
Waanders In de Broeren
Achter de Broeren 1-3
8011 VA Zwolle

SPOT 6: LOFT

Loft is een soort verzamelplaats voor heel veel moois. In een grote, industriële ruimte vind je van alles op het gebied van wonen en leven. Hier word je blij van! Naast deze vestiging vind je de winkel ook in Arnhem en Apeldoorn. De winkel verkoopt niet alleen mooie woonaccessoires en meubels, maar ook kleding, must-have koffietafelboeken en cadeautjes. Dorst tijdens het rondsnuffelen? Je kunt hier ook koffiedrinken!

De derde verdieping van Loft in Zwolle is recent ook omgebouwd tot winkelverdieping. Hier krijg je echt het industriële gevoel van een oud fabriekspand.

Gespot: een aantal van de mooie en eerlijke producten van Sukha!

Adres
Loft
Koningsplein 11
8011 TD Zwolle

SPOT 7: HIER EN DAAR

Hier en daar is officieel een espresso- en wijnbar, maar je kunt er ook terecht voor een fijne lunch. De gezellige ‘woonkamer’ is ingericht met vintage meubels waarvan de meeste ook te koop zijn. Tussen de middag lunch je hier lekkere verse broodjes, de rest van de dag drink je goede koffie met huisgemaakt gebak erbij of geniet je van een biologische wijn met lekkere borrelhapjes.

Adres
Hier en daar
Oude Vismarkt 10
8011 TB Zwolle

Heb jij nog een aanvulling op ons lijstje met de leukste spots van Zwolle? Deel het met iedereen in een reactie onder dit artikel.

Bekijk ook onze andere cityguides voor bijvoorbeeld de leukste spots van Milaan.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Roomed in the city: 7x de leukste spots van Zwolle
Sluiten