Roomed in the city: 4x de leukste spots van Groningen

De wereld is mooi! We worden omgeven door prachtige natuur, architectuur, leuke winkels, eettentjes waar je je vingers bij aflikt en verborgen, onontdekte plekjes. In Roomed in the city gaan wij op zoek naar de hotspots en verborgen parels van een stad en dat delen we uiteraard met jullie, onze lezers!

Onlangs pakte Roomed’s Renée de auto naar het noorden van het land om de leukste spots van Groningen – of op z’n Gronings: Stad. – te ontdekken. In deze studentenstad verwacht je misschien vooral veel bars (sommige biercafé’s gaan vanwege de 24-uur vergunning om zeven uur ‘s ochtends open, heb ik me laten vertellen), maar overdag krijg je daar eigenlijk vrij weinig van mee. De stad kent een aantal leuke conceptstores én een pluspunt is dat je alles te voet af kunt!

Spot 1: Holtbar

Voor een goede kop koffie en lekkers ga je naar Holtbar. De koffiebar is tevens een winkel en zit in één van de leukste straatjes van Groningen, de Oude kijk in ‘t jatstraat. Holtbar is opgericht door de twee zussen Hilrieke en Jacobien. Hilrieke is voornamelijk het creatieve brein achter de winkel en Jacobien heeft het zakelijke inzicht. Beiden liepen al tijden met het idee van een eigen zaak rond en na een tijdje in Amsterdam gewoond te hebben, kozen ze toch weer voor hun thuis, Groningen.

Holtbar verkoopt een leuke selectie interieuritems, sieraden, boeken en verzorgingsproducten. Alle items en merken in deze winkel zijn duurzaam en hebben een verhaal.

Met lekker weer kun je heerlijk buiten op het terras plaatsnemen en binnenkort wordt ook de patio achter de winkel opgeknapt en ingericht.

Pluspunt: je kunt hier ook relaxed met je laptop zitten werken. Er zijn stopcontacten bij elke tafel en er is gratis WIFI!

Adres
Holtbar
Oude kijk in ‘t jatstraat 20

Spot 2: Verroest

De onoplettende wandelaar loopt hier gemakkelijk voorbij. Verroest zit verscholen in de Donkersgang op nummer 5, in een voormalig pakhuis. Het pand past helemaal bij het concept van de winkel: stoer en industrieel.

De winkel verkoopt een fijne selectie vintage meubels, industriële lampen, oude schoolprenten en unieke accessoires voor in huis. De eigenaar haalt zijn spullen veelal uit Nederland of buurlanden en het aanbod wisselt dan ook regelmatig.

Verroest is open op vrijdag en zaterdag, maar als je even belt, kun je ook een afspraak maken voor een andere dag!

Adres
Verroest
Donkersgang 5

Spot 3: Laif & Nuver

In een fantastisch oud pand aan de Vismarkt zit de woonwinkel Laif & Nuver. Hier vind je een gigantisch aanbod woon- en lifestyle items van verschillende merken. De winkel verkoopt onder andere spullen van bekende Scandinavische brands, maar ook van minder bekende merken en ontwerpers.

Het aanbod van deze winkel was overigens niet altijd zoals nu. De eigenaar vertelt dat hij zich voorheen nog weleens liet leiden door trends, waardoor hij een hele poos spullen verkocht die hij zelf nooit zou uitzoeken. Op een gegeven moment besloot hij vooral te verkopen wat hij zelf mooi vindt en dat blijkt een succes.

Adres
Laif & Nuver
Vismarkt 40

Spot 4: Folk

Een winkel met een Scandinavisch tintje! Hier vind je een fijne mix aan interieur items, stationary, mode, posters, planten en food. Vrolijke tekstbanners en luchtplantjes vormen het decor in deze winkel met ruime opstelling.

Naast bekende Scandinavische merken zoals HAY en Ferm Living vind je hier ook designs van (minder bekende) Nederlandse ontwerpers. Bijvoorbeeld de glazen ecosystemen van Pikaplant.

Adres
Folk
Folkingestraat 17

Tip: check voordat je naar Groningen gaat ook even het programma van het Groninger Museum. Ik bezocht hier de expositie David Bowie is (een absolute aanrader) en er staan nog veel meer gave tentoonstellingen op de agenda!

Heb jij nog een aanvulling op ons lijstje met de leukste spots van Groningen? Deel het met iedereen in een reactie onder dit artikel.

Reageer op artikel:
Roomed in the city: 4x de leukste spots van Groningen
Sluiten