Roomed in the city: Tilburg

De wereld is mooi! We worden omgeven door prachtige natuur, architectuur, leuke winkels, eettentjes, waar je je vingers bij aflikt en verborgen, onontdekte plekjes. In Roomed in the city gaan wij op zoek naar de hotspots en verborgen parels van een stad en dat delen we uiteraard met jullie, onze lezers!

Onze gastblogger Isabella neemt je mee naar Tilburg. Tilburg? JA! Wat Isabella betreft een onontdekte stad in Brabant, waar veel kunst, muzikaliteit en het bourgondische leven het hoogste lied zingt.

hotspot 1

Gi-ga-geloof

In de zesde stad van Nederland staan maar liefst twintig kerken (tot enkele jaren geleden 31) en negen kloosters. De kloosters met gigantische tuinen zijn bijna allemaal omgetoverd tot verhuurbare appartementen.. slapen in heilige sferen.. wie wil dat nou niet? Abdij Koningshoeven schenkt nog altijd zijn eigen gebrouwde Trappisten bier, een biertuin om zeker niet te missen!

Adres
Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven
Eindhovenseweg 3
5056 RP Berkel-Enschot

hotspot 2

Artie-fartie

Bron: Kunstpodium T

Tilburg heeft een overvloed aan kunst. Verspreid door de stad zijn er kleine galerijen, waar studenten van het Koning Willem II college hun projecten kunnen presenteren. Kunstpodium T, een verscholen galerij op de Noordstraat, is het laboratorium en platform voor kunstacademiestudenten. De kunstenaars rouleren snel waardoor er altijd wel iets interessants te zien is!

Adres
Kunstpodium T
Noordstraat 105, Tilburg

Bron: De Pont

Ook de Pont, een museum met een gevarieerde collage van moderne kunst met grote namen, is zeker een bezoekje waard.

Adres
De Pont
Wilhelminapark 1, Tilburg

hotspot 3

Food & drinks bij Berlijn Café

Een cafe met eerlijke en lokale producten en een eigenzinnige gezelligheid voor alle uren van de dag. Ook organiseren zij exposities en treden er lokale bandjes op.

Berlijn Café
Korvelseweg 169, Tilburg

hotspot 4

Design bij Pure Wood

Een 600M² woonwinkel met meubels gemaakt van hergebruikt of FSC gekeurd hout, ieder met een eigen uitstraling en karakter. Daarnaast verkoopt de winkel ook bijzondere Aziatische meubels. Pure Wood biedt woonitems voor iedereen en voor ieders portemonnee.

Adres
Pure Wood
Nieuwlandstraat 47, Tilburg

hotspot 5

Loungen bij het Stadstrand Piushaven

Per 1 mei is het Stadsstrand Piushaven geopend. Loungen, kampvuur, cocktail, jeu de boules… genieten!

Adres
Stadstrand Piushaven
Twentestraat 6, Nieuw Jeruzalem

En niet te vergeten…
Een frietje bij de frietboetiek! Al 50 jaar een begrip in Tilburg (Heuvelstraat 3).

Reageer op artikel:
Roomed in the city: Tilburg
Sluiten