Roomed in the City: Milaan

De wereld is mooi! We worden omgeven door prachtige natuur, architectuur, leuke winkels, eettentjes, waar je je vingers bij aflikt en verborgen, onontdekte plekjes. In Roomed in the city gaan wij op zoek naar de hotspots en verborgen parels van een stad en dat delen we uiteraard met jullie, onze lezers!

Elk jaar vindt in Milaan de Salone del Mobile plaats en verandert de stad in het hart van de designwereld. Roomed’s Renée bezocht de designweek en zet voor jullie de leukste en minder bekende hotspots van Milaan op een rijtje.

Hotspot 1

Restaurant God Save The Food

Een plek waar je de hele dag door kunt aanschuiven voor simply good food, zoals deze tent het zelf noemt. En dat beamen wij. God Save The Food is een ruime, trendy tent in de gezellige wijk Zona Tortona. Ze serveren hier vanaf half 8 ‘s ochtends ontbijt en zijn de rest van de dag open voor brunch, diner of het Italiaanse aperitivo, waarbij je rond een uurtje of vijf een drankje bestelt en bij de bar een hapje kunt halen om alvast je buikje voor te bereiden op de rest van de Italiaanse keuken, waarvan je later op de avond nog meer zal gaan proeven.

Op het menu staan onder andere sandwiches, salades, pasta’s, vlees- en visgerechten en uiteraard heerlijke wijnen.

Je kan hier ook rustig in je eentje met je laptop zitten werken – zelfs tijdens de drukte van Salone del Mobile!

Adres
God Save The Food
Via Tortona 34
20144 Milaan

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 07:30 – 00:00 uur
Zondag: 08:00 – 18:00 uur

Hotspot 2

Conceptstore 10 Corso Como

De naam van deze conceptstore is direct ook het adres, lekker handig. 10 Corso Como is inmiddels een begrip in Milaan en daarbuiten (er zijn ook vestigingen in Beijing, Seoul en Shanghai). Een poortje biedt toegang tot de groene binnenplaats vol begroeiing, waar je op het terras – met kachels – een hapje kunt eten. Tenminste, als je een keuze uit de menukaart kunt maken, want die staat overvol heerlijke visgerechten, salades en Italiaanse specialiteiten. De prijzen zijn wel aan de hoge kant, maar ach.. je zit ook wel in Milaan en daar is alles nu eenmaal ietsje duurder.

Binnen zit een hotel met drie kamers en een winkel met hebberig-makende designerkleding. Ga je de trap op, dan kom je bij een geweldige boekenwinkel en als je nog even doorloopt, betreedt je het dakterras. Zeker even de moeite waard om de trappen op te lopen!

Adres
10 Corso Como
20154 Milaan
Vlakbij het trein- en metrostation Garibaldi

Openingstijden
Restaurant: dagelijks van 10:30 tot 01:00 uur
Winkel: dagelijks van 10:30 tot 19:30 uur / woensdag en donderdag van 10:30 tot 21:00 uur

Hotspot 3

Restaurant Al Fresco

Wil je echt even lekker en goed Italiaans dineren in een fijne setting? Dan is Al Fresco in Zona Tortona absoluut een aanrader. De menukaart is wel aan de prijzige kant, maar
de prijs staat absoluut wel in verhouding tot de kwaliteit. Het restaurant is ‘s middags open voor lunch, sluit dan even voor een siësta (uiteraard) en gaat ‘s avonds weer open voor diner.

Bron: Al Fresco

Met lekker weer kun je heerlijk in de binnentuin zitten. Oh, en voor we het vergeten: de burrata is een echte aanrader!

Bron: Al Fresco

Adres
Al Fresco
Via Savona, 50
20144 Milaan

Hotspot 4

Parco Sempione

Bron: Flickr

Als je de drukte van de stad even zat bent, ga je naar Parco Sempione. Een heerlijk, verzorgd park met veel groen, water, mooie bomen, een paar terrasjes, kiosken en genoeg bankjes om lekker even je boek te lezen.

In het park ligt ook een oud theater waar regelmatig wedstrijden en events worden georganiseerd. Je kan hier bijvoorbeeld spontaan plaats nemen op de tribune van een sportevenement.

Adres
Parco Sempione
Piazza Sempione
20154 Milaan

Dingen die je absoluut moet doen in Milaan
Hoe afgezaagd het ook klinkt, maar als je Milaan bezoekt, moet je toch echt wel even de Duomo bekijken. De architectuur is gewoon té mooi! Verder ben je in Italië en dat betekent dat je het land niet mag verlaten zonder een Italiaans ijsje gekocht te hebben en een goede espresso of limoncello geshot te hebben.

Fotografie: Renée Leeuw (tenzij anders vermeld)

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Roomed in the City: Milaan
Sluiten