Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 8 jul 2020

Handig om te weten: zo verwijder je rookgeur uit (tweedehands) meubels

Rook heeft een hardnekkige geur waar je helaas niet snel vanaf komt. Helemaal balen als je net mooie tweedehands meubels op de kop hebt getikt en er thuis achter komt dat ze naar rook ruiken. Rookgeur uit meubels verwijderen is niet makkelijk, maar het is wel mogelijk. Wij geven een aantal tips om die rookgeur in ieder geval een stuk te verminderen.

Je meubels kunnen er nog zo mooi uitzien; als ze niet lekker ruiken, zit je er ook niet lekker op.

Verwijder rookgeur uit meubels

1. Heel goed luchten

Net een meubel gekocht dat flink naar rook ruikt? Laat het meubel dan eerst flink luchten in de buitenlucht. Dit is helemaal fijn voor stoffen meubels. Even flink laten doorluchten zorgt ervoor dat de heftigste stank weggaat. Zet het wel op een droge plek neer.

Ga je aan de slag met natuurlijke schoonmaakmiddelen? Dit is alles wat je wilt weten

2. Wassen wat je wassen kan

Dit ligt misschien voor de hand, maar je moet meubels die naar rook ruiken regelmatig en goed wassen. Rookgeur is aanwezig en is niet in een enkele wasbeurt uit je meubels verdwenen.

Dingen die je kunt wassen zijn onder andere gordijnen, dekens, kussens, kussenslopen van je banken en waarschijnlijk nog wel meer.

Schoonmaken met ammonia: alles wat je moet weten over ammonia

3. Geur absorberen

Het is mogelijk om wat van de rookgeur uit meubels te verwijderen door de geur te absorberen. Gemalen koffiebonen hebben een sterke geur die lekkerder is dan een rookgeur. Tegelijkertijd absorberen deze gemalen koffiebonen ook de vieze rooklucht.

Zet een paar schaaltjes in de ruimte van het naar rook-ruikende meubel en laat het zijn ding doen. Je hebt hier wel een hoop geduld voor nodig.

4. Gebruik azijn

Het nare van een rookgeur is dat het niet alleen in stoffen meubels gaat zitten; ieder meubel kan naar rook gaan ruiken. Azijn heeft een intense geur die de meeste nare geurtjes doet verdrinken. Maak, als je het meubel er niet mee beschadigd, goed schoon met azijn.

Een andere optie is om een paar schaaltjes azijn in een ruimte te zetten om die rookgeur te verdringen.

5. Grondig schoonmaken

Het belangrijkste: je moet de meubels na aanschaf grondig schoonmaken. Gebruik hiervoor lekker geurende schoonmaakmiddelen en maak ieder hoekje en gaatje schoon.

Niet alleen belangrijk bij het kopen van tweedehands meubels, maar ook als je ergens nieuw gaat wonen. Zorg dat je alles wat al in het huis goed schoonmaakt, ook als je niet zeker weet of iemand er ooit heeft gerookt.

Schoonmaken met groene zeep: goedkoop én milieuvriendelijk

Meer tips tegen vieze geurtjes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ZitMaxxDeMeubelReiniger

Reageer op artikel:
Handig om te weten: zo verwijder je rookgeur uit (tweedehands) meubels
Sluiten