Jaime Andreas
Jaime Andreas Wooninspiratie 2 mei 2020

Dit is waarom je moet kiezen voor een ronde spiegel in je interieur

We kijken bijna allemaal meerdere keren per dag in de spiegel. Spiegels zijn er niet alleen om jezelf even te fatsoeneren, spiegels staan ook prachtig en handig in je interieur. Vaak zorgen ze voor meer licht in je kamer en het gevoel van een grotere ruimte. Wij zijn al helemaal groot fan van een ronde spiegel in het interieur en dit is waarom.

Je hebt spiegels in allerlei vormen en maten. Kleine spiegels voor boven een wastafel, grote rechthoekige spiegels voor in de hal. Een ronde spiegel heeft vele voordelen voor het uiterlijk van je interieur.

Dit is waarom je moet kiezen voor een ronde spiegel

Rond vs. recht

Een interieur bestaat nu eenmaal uit veel rechte vormen. Hierbij kun je denken aan je deuren en je ramen. Maar ook meubels zijn vaak vrij recht; zoals kasten, banken, tvmeubels en keukens. Door hier iets van een andere vorm bij te plaatsen, bijvoorbeeld een ronde spiegel, zorg je voor een interessantere dynamiek in je interieur.

Zo’n spiegel zorgt voor nodige rondingen in je interieur, maar zorgt er ook voor dat je rechte meubels beter uit de verf komen en niet saai zijn. Die afwisseling is wat je interieur speels en leuk maakt.

Meer ruimte

Het is geen geheim dat spiegels ervoor zorgen dat je huis ruimtelijker voelt; dat is niet anders met een ronde spiegel. Ook zorgen spiegels voor meer natuurlijk licht door hun reflectie. Dit is perfect voor wanneer je een kleine ruimte hebt. En door de bolle vorm van de spiegel, zorg je voor een nog wijdere reflectie.

Harmonisch en rustig

Verder creëert een ronde spiegel een rustig en harmonieus interieur. Het matcht namelijk perfect met de rechte meubels in je interieur. Met andere dingen aan de muur straalt zo’n ronde spiegel een bepaald soort rust uit. Heb je bijvoorbeeld een gallery wall met veel rechte of vierkante foto’s en afbeeldingen; dan zorgt de spiegel voor de nodige afwisseling.

Meer weten over spiegels in het interieur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is waarom je moet kiezen voor een ronde spiegel in je interieur
Sluiten