Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 13 sep 2019

Zo style je die prachtige, maar onhandige ronde muren in huis

Begrijp ons niet verkeerd – we vinden een huis met ronde muren prachtig. Deze bijzondere feature kom je namelijk niet in elk huis tegen. Maar eerlijk is eerlijk, soms kan het ontzettend lastig zijn om zo’n ruimte goed te stylen.

Het kan gaan over een hoekje in het huis (naast een ronde trap, bijvoorbeeld), maar ook over complete woonkamers. Ronde muren zijn chique en ogen heel luxe, maar kunnen qua styling soms een pain in the ass zijn.

Wij helpen je op weg met 4 tips om het stylen van die ronde muren helemaal onder de knie te krijgen.

Zo style je een ruimte met ronde muren in huis

1. Combineer ronde vormen met ronde vormen

Het wordt lastig om een rechthoekige tafel tegen ronde muren aan te zetten. En een hoekige tafel in het midden van zo’n ronde ruimte, dat zorgt alleen maar voor blauwe plekken.

Je kunt de ronde vormen van een ruimte juist accentueren door nóg meer ronde vormen te gebruiken. Een rond bijzettafeltje naast die ronde trap, of een prachtige grote ronde eettafel met meerdere stoelen zorgen ervoor dat die ronde muren juist extra opvallen. Ze mogen immers gezien worden, niet iedereen heeft ze in huis!

2. Laat een boekenkast op maat maken

De onderstaande ronde boekenkast vinden we écht heel vet. Een goede reminder: als je er geen rechte boekenkast tegenaan kunt zetten, dan kan je met een beetje maatwerk toch een mooie boekenkast (laten) maken voor meer opbergruimte. Handig!

3. Laat de muur voor zichzelf spreken

Een ronde muur is al bijzonder genoeg – daar hoef je geen talloze tierelantijntjes aan op te hangen. Buiten het feit dat het extreem lastig is om een vierkant schilderij tegen een ronde muur te hangen, is het ook gewoon echt niet nodig.

Houd je muur liever in een neutrale kleur en laat de vorm voor zichzelf spreken.

4. Pas de vloer aan op de muur

Natuurlijk kan je houten planken zo snijden dat ze precies tegen de ronde muur passen, zoals in de foto hierboven. Je kunt echter ook iets meer out of the box denken en je tegels aanpassen op die muur.

Als je een mooie Portugese tegel precies met de rondingen van de muur mee legt, kant dat heel spectaculair worden. Het kost misschien iets meer tijd en geld, maar dan heb je wel een écht bijzondere ruimte in huis.

Deze appartementen gebruiken ook ronde vormen in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo style je die prachtige, maar onhandige ronde muren in huis
Sluiten