Jaime Andreas
Jaime Andreas Eetkamer 26 mrt 2020

We zijn gek op een ronde eettafel en dit is waarom

Het zal je niet verbazen dat we gek zijn op een mooi interieur, maar daarnaast houden we ook heel erg van iets anders. Eten! Daarom is een leuke eettafel essentieel in ons interieur. Een ronde eettafel heeft onwijs veel voordelen en wij zetten die voor je op een rijtje.

Eten is niet alleen een standaard levensbehoefte, tegenwoordig is eten ook een groot deel van ons sociale leven. Daarom is het zo belangrijk om voor de ultieme eettafel te kiezen.

5 x waarom je een ronde eettafel wil

1. Meer dynamiek in je interieur

Het zal je niet ontgaan zijn, maar de meeste meubels in ons interieur hebben een redelijk rechte of vierkante look. Kasten zijn recht, banken hebben een rechte vorm en wat dacht je van het alle meubels in de keuken?

Een ronde eettafel, of ronde meubels in het algemeen, kunnen zorgen voor een speelsere en interessante dynamiek in je interieur. Het zorgt ervoor dat je interieur er minder strak uitziet. Het voelt knus, gezellig en interessant.

2. Handiger met een groot gezelschap

Ooit met een groot gezelschap aan een rechthoekige tafel gegourmet? Dan weet je waar ik het over heb. Iedere keer vragen aan de anderen om dingen aan te geven of als het te lang duurt het zelf proberen te pakken en vervolgens je handen branden aan het gourmetstel. Kortom: niet ideaal.

Een ronde biedt veel meer bewegingsruimte en iedereen heeft dezelfde afstand tot het midden van tafel. Niet langer gehannes met pannetjes en bakjes.

3. Spelletjes spelen was nog nooit zo leuk

Daarnaast is een ronde eettafel ideaal wanneer je een spelletje met anderen wil spelen. Alweer hoeft niemand over een ander heen te hangen om zijn poppetje bij Monopoly te verplaatsen of om een extra kaart te pakken. Bovendien is het lastiger om stiekem de kaarten van anderen te bekijken, iedereen moet dus wel eerlijk spelen (hopen we).

4. Veiliger voor kinderen

Ook niet geheel onbelangrijk: geen gevaarlijke tafelpunten voor kleine kinderen om hun hoofd aan te stoten. Natuurlijk is er nog wel een tafelrand, maar die is een stuk minder scherp. Je kan dus iets meer relaxen wanneer je peuter het huis door racet.

5. Iedereen hoort erbij

Verder is het ook fijn dat iedereen aan een ronde tafel erbij hoort. Een bekend scenario: met een gezelschap van vijf man aan een tafel van zes zitten. Er is altijd een persoon dat niemand tegenover zich heeft en dat voelt toch even minder gezellig. Met een ronde tafel heb je dat probleem helemaal niet. Top toch?

Meer inspiratie voor de eetkamer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
We zijn gek op een ronde eettafel en dit is waarom
Sluiten