Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 3 mei 2018

Rond = hot! Ga voor een ronde vorm in je interieur en maak een statement

Hoewel we bij Roomed vaak denken dat we experts zijn op het gebied van interieur, maar soms is het ook fijn om het over te laten aan de échte experts. Marlies Novica is zo’n expert die met haar bedrijf ExpatHome behoorlijk lekker bezig is. Marlies is ervan overtuigd dat een fijn huis helpt balans te vinden in drukke levens. Vandaag praat Marlies ons bij over een nieuwe trend: rond!

Naast de modellenwereld wordt ons interieur ook steeds ronder. De ronde tafels, kleden en accessoires vliegen ons om de oren. We kunnen er niet omheen. Rond = hot. En zo komen je ronde items goed uit de verf.

Eethoek

Geliefd om hun gezelligheid en gevreesd omdat het lastig zou zijn om er goede stoelen bij te vinden. Toegegeven; de meeste stoelen zijn ontworpen voor rechte tafels. But nobody puts baby in the corner! Ga op zoek naar een stoel met een licht gebogen rug zodat deze perfect aansluit bij je tafel. Style je eethoek af met een groot rond kleed en een toffe lamp. Of een groep kleinere lampjes.

roomed-rond
Bang Olufsen

Woonkamer

De perfecte plek om een statement te maken. Je ziet steeds meer afgeronde banken verschijnen. Combineer deze juist met een groepje kleine ronde salontafeltjes en laat minstens twee ronde vloerkleden overlappen. Drie zou nog toffer zijn maar we wonen niet allemaal in een villa natuurlijk. Maak het geheel af met ronde statement spiegels. Zo gaaf!

roomed-rond

Slaapkamer

Denk jij bij rond in de slaapkamer aan zo’n draaiend, rond bed met spiegels erboven? Die uit motel-scenes uit jaren 80 films? Nou, die mag je direct weer vergeten want dat doen we dus niet. Kies in plaats daarvan een rond tafeltje als nachtkastje met een toffe lamp erop. Je warme bedje verlaten kan een ware struggle zijn. Maak het ietsje makkelijker voor jezelf door een fijn vloerkleed neer te leggen naast het bed. Rond uiteraard.

roomed-rond
designsponge

> Wist je dat je deze spiegels zelf kunt maken? Bekijk hier de gemakkelijke DIY.

> Het vorige artikel van Marlies Novica vind je hier.

Interieur stylist Marlies Novica heeft een duidelijke missie: mensen verliefd laten worden op hun eigen huis. Met haar bedrijf ExpatHome laat ze Amsterdamse expats kennis maken met onvervalste Hollandse gezelligheid door middel van warme interieur ontwerpen. “Of mijn ontwerpen Instagram waardig zijn, interesseert me niet zo. Ik wil graag een plek creëren waar iemand juist even kan ontsnappen van alles wat van ze verwacht wordt en lekker kan ontspannen. Het belang van rust wordt vaak over het hoofd gezien. Zonde vind ik dat.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rond = hot! Ga voor een ronde vorm in je interieur en maak een statement
Sluiten