Zo ruim je voor eens en voor altijd die rommella op

We hebben er allemaal wel een: een rommella. Het is die ene la waar je al je troepjes in bewaard. Elastiekjes, schuifspeldjes, punaises, knopen, noem het maar op. Handig om alles bij elkaar te leggen? Ja. Maar is het nodig om te bewaren? Nee, echt niet. Met dit stappenplan leer je voor eens en voor altijd je rommella opruimen.

Met het opruimen van déze items uit je rommella zal je zien dat ‘ie een stuk overzichtelijker wordt. De onderstaande dingen zijn namelijk écht niet nodig om te bewaren. Het is het filteren van de troepjes, zeg maar.

1. Verlopen spaarkaarten en zegels

Gooi ze in de papierbak.

2. Spaarkaarten en zegels die nog niet verlopen zijn

Ga je ze nog gebruiken? Leg ze dan op een plek neer waar je er aan denkt voordat ze verlopen. Als je ze niet gaat gebruiken, gooi ze dan meteen in de papierbak.

3. Knopen

Weet je niet eens meer van welke broek of bloesje de knoop is? Dan hoef je ‘m ook niet te bewaren. Leg ze bij de rest van je naai spullen, of gooi ze weg.

4. Haarspeldjes

Je rommella lijkt wel een nieuwe feestplaats van bobbypins te zijn. Waarom ben je die dingen altijd kwijt? Leg ze weer terug in de badkamer.

5. Munten

Waarom zou je die in de rommella laten liggen als je ze ook uit kunt geven? Of stop ze in een spaarpot. Een extra spaarcentje is altijd mooi meegenomen!

6. Schroeven

Die paar overgebleven schroeven die je áltijd overhoudt als je een IKEA kast in elkaar zet, bijvoorbeeld. Leg ze in de schuur in de toolbox.

7. Opladers

Onhandig, want opladers gaan altijd – ik herhaal – ALTIJD in de knoop. Rol ze stevig op en leg ze allemaal bij elkaar.

8. Menu’s van je favoriete afhaal-restaurants

Laten we eerlijk zijn: deze heb je helemaal niet nodig, want je kent ze eigenlijk gewoon uit je hoofd. Mocht je dit nog niet kennen, dan zijn ze ook altijd online te vinden. Maar mocht je ze tóch willen bewaren, leg ze dan onderin de krantenbak.

9. Punaises

Prik deze meteen op je prikbord. Enne, als je geen prikbord hebt, waarom heb je dan überhaupt punaises in huis?

10. Kapotte pennen

Ooit pennen in je rommella gelegd met het idee ‘misschien doet die het ooit weer’? Ga er maar vanuit dat ze het echt niet meer gaan doen. Laat alleen werkende pennen in je rommella liggen. De rest kan linea recta de prullenbak in.

11. Visitekaartjes

Bewaar jij ook altijd alle visitekaartjes die je krijgt? Bewaar ze dan allemaal bij elkaar, en dan bedoelen we níét in de rommella.

12. Verdwaalde puzzelstukjes en dobbelstenen

Liep het laatste potje Monopoly nogal uit de hand, en vloog het bord door de kamer? Dan is de kans groot dat je huizen, hotels en dobbelstenen in je rommella hebt liggen. No problemo, verzamel alles per spel en zorg ervoor dat de spelletjes weer compleet worden.

Nog meer tips en tricks om op te ruimen?

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Zo ruim je voor eens en voor altijd die rommella op
Sluiten