Merve Ozturk
Merve Ozturk Lifestyle 19 okt 2020

6 handige tips die je kunt gebruiken als jouw huis áltijd rommelig is

Goed nieuws voor alle rommelkonten: vandaag delen we zes tips om ervoor te zorgen dat jouw huis dagelijks netjes blijft. En nee, je hoeft er echt niet uren voor schoon te maken en op te ruimen en op te ruimen. Het gaat namelijk om de basis die goed moet zitten – en die leren we je nu.

Gebruik deze tips om van een rommelig huis af te komen

1. Geef items een vaste plek

Sommige items gaan van her naar der. Wanneer je ze nodig hebt kan je ze ineens niet vinden, bloed irritant. Door alle items een vaste plek te geven heb je minder last van een rommelig huis en kan je jouw spullen makkelijk terugvinden.

2. Ga na of je producten echt gebruikt

Er liggen vast wel producten in huis die je gewoon niet meer gebruikt. Je hoeft niet alles te bewaren waar je een herinnering aan hebt. Stel jezelf deze drie vragen voordat je besluit iets weg te doen.

Plan om de twee maanden een dag in waarbij je producten die je niet meer gebruikt apart zet. Er is vast wel iemand in je omgeving die je er wél blij mee maakt. Zo niet kan je het altijd nog doneren aan een goed doel.

3. Maak ‘s ochtends je bed op

Iets kleins als je bed opmaken kan er al voor zorgen dat je een voldaan gevoel krijgt. Bovendien ziet het er veel mooier uit. Het hoeft echt niet veel tijd te kosten. Geloof me, ook jij kan je bed binnen no time stijlvol opmaken.

4. Plaats spullen direct op de juiste plek

Wanneer je thuiskomt na een drukke dag gooi je jezelf graag op de bank. Je hangt je jas ‘even’ over de stoel en zet je tas op tafel. Uiteindelijk lijkt het een hele klus om al die items weer op de juiste plek te zetten. Als je dat direct bij thuiskomst al doet, voorkom je een rommelig huis.

5. Houd je gootsteen leeg

Ben je bezig geweest in de keuken? Plaats het servies en bestek dan direct in je vaatwasser. Zo blijft je keuken netjes. Aan het eind van de dag dien je alleen nog de vaatwasser aan te zetten. Ook tijdens het koken (wanneer je wacht tot het water kookt) kan je de vaatwasser indelen. Zo is je keuken al schoon wanneer je klaar bent met koken.

6. Dweil je keuken regelmatig

Nog een tip voor de keuken. Je merkt het misschien niet, maar er vallen veel kruimels op de grond wanneer je aan het koken bent. Als je om de twee dagen even stofzuigt zul je merken dat de keuken langer schoon blijft dan voorheen.

Meer handige schoonmaaktips om een rommelig huis te voorkomen

Jnaydaily

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
6 handige tips die je kunt gebruiken als jouw huis áltijd rommelig is
Sluiten