Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 20 apr 2022

Het ligt niet aan jou: 6 keuzes die ervoor zorgen dat jouw huis rommelig lijkt

Je doet er alles aan om jouw interieur zo opgeruimd mogelijk te houden, maar ondertussen lijkt jouw huis nog steeds rommelig. Wat doe je verkeerd? Nou, misschien wel helemaal niets. Het zou kunnen dat je huis rommelig lijkt door eerdere keuzes. Ik vertel je er 6 waar ik me ook aan schuldig heb gemaakt – en hoe ik het heb opgelost.

Deze 6 keuzes kunnen je huis rommelig laten lijken

1. Open kasten

Toen ik mijn open kasten kocht, was ik er van overtuigd dat het de beste aankoop van het interieur zou zijn. Open kasten zijn immers super leuk om te stylen en je kunt er zo veel in kwijt. Toch?

Nu kijk ik met spijt terug op die keuze. Ik heb niets tegen open kasten, echt niet, maar het zorgt er wel voor dat je huis enorm rommelig lijkt. Zeker als je zo veel spullen en prullaria hebt als ik, en geen díchte kasten hebt om onnodige dingen in op te bergen.

Note to self: nooit alleen voor open kasten gaan, kies ook zeker een dichte kast voor spullen die je niet altijd hoeft te zien.

2. Keukenkastjes met glas

Hetzelfde geldt in principe voor keukenkastjes met glas. Ik houd ervan, maar als je vrolijk gekleurd servies hebt is het niet de meest opgeruimde keuze. Je kijkt immers altijd tegen je glazen, borden en kommetjes aan. Denk hier dus nog eens goed over na als je jouw keuken opgeruimd en clean wilt houden.

3. Te veel ramen

Ramen en veel daglicht zijn super fijn, maar er bestaat ook zoiets als te veel ramen. Dat mag je van mij aannemen, want ik woon in zo’n huis met (te) veel ramen (hier lees je daar meer over).

Lang verhaal kort: als je veel ramen hebt, heb je minder ruimte voor grote meubels. Je wilt een grote kast immers niet tegen een raam aanzetten. Zorg er daarom voor dat je jouw huis strategisch indeelt. Jouw bank en bed kunnen wél voor een raam staan, evenals lage kastjes (daarover later meer) of een bureau. Zo houd je hopelijk meer muren over voor de grote kasten.

4. Smalle dressoirs

Als je meer opbergruimte nodig hebt, valt de keuze al snel op een dressoir. Een smal dressoir in de gang past nog wel, en wellicht kan je er ook nog eentje in de slaapkamer kwijt. Je geeft er een vermogen aan uit (die dingen zijn duur!), zet ze neer, en… kunt er eigenlijk nog steeds niet heel veel spullen in kwijt.

Whoops, grote kans dat je hebt gekozen voor een te klein dressoir. Zo lijkt het alsof je veel extra opbergruimte hebt, maar eigenlijk heb je een space filler in huis gehaald. Kleine prullaria kan je er wel in kwijt, maar het was niet de opbergruimte die je nodig hebt.

Wij van Roomed raden daarom altijd aan: kijk éérst naar de ruimte die je nodig hebt om je spullen in kwijt te kunnen, ga daarna pas kijken naar de juiste opbergruimte. Of dat nou een dressoir of toch echt een garagebox is.

5. Te veel kussens

Kussens zitten lekker, staan gezellig en warm, maar let’s face it: eigenlijk maken die extra kussens jouw bank best rommelig. Kijk een kritisch naar je kussens. Kunnen er een paar weg? Of kan je zelfs gaan voor helemaal geen kussens op de bank? Probeer het eens een week uit en zie wat voor een effect het heeft op de ruimte.

> 3 alternatieven voor de standaard vierkante kussens op de bank

6. Er staan te veel planten

Geen fijn punt voor alle plant moms onder ons, maar te veel kamerplanten kunnen er echt voor zorgen dat jouw huis rommeliger lijkt. Helemaal als er kneusjes tussenstaan die de look and feel van de ruimte naar beneden brengen.

Kijk eens kritisch naar je planten, neem afscheid van planten die je eigenlijk niet meer zo aanspreken (en breng ze naar een plantenasiel bij jou in de buurt) en creëer weer wat ademruimte in huis. Je zult zien dat je huis echt minder rommelig lijkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het ligt niet aan jou: 6 keuzes die ervoor zorgen dat jouw huis rommelig lijkt
Sluiten