Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 11 feb 2020

Dag 7: 4 manieren om nieuwe rommel in huis te voorkomen

We zijn al ruim een week bezig met de Clean Up Challenge. Als het goed is wordt jouw interieur steeds opgeruimder – en dat geeft een fijn gevoel! Waar je je nu alleen nog op moet focussen, is dat er geen nieuwe rommel het huis binnensluipt. Zo zorg je ervoor dat je huis netjes en opgeruimd blijft.

4 manieren om je huis rommel-vrij te houden

1. Hanteer het one in, one out principe

Koop je iets nieuws? Dan moet er ook iets weg. Dit principe kan je toepassen op talloze dingen. Schoenen, kleding, woonaccessoires… you name it. Met deze methode zorg je ervoor dat je nooit te veel spullen in huis hebt.

2. Plak een nee/nee sticker op de brievenbus

Komt er veel reclame door de brievenbus waar je eigelijk niets mee doet? Haal gratis bij jouw gemeente een nee/nee sticker (bestellen kan ook voor een klein bedrag) en voorkom dat al het reclamewerk linea recta naar de papierbak gegooid wordt.

3. Zeg ‘nee’ tegen gratis producten

Ongemerkt krijgen we veel gratis producten binnen. Proefmonsters op het station, een knuffel die je kunt sparen bij een supermarkt, een goodie bag die je aan het eind van de film krijgt. Vaak doen we helemaal niets met die producten, en belanden ze in de rommella of in de prullenbak.
Als het goed is wordt jouw interieur steeds opgeruimder – en dat geeft een fijn gevoel! Waar je je nu alleen nog op moet focussen, is dat er geen nieuwe rommel het huis binnensluipt.
Zonde! Je kunt beter meteen nee tegen die producten zeggen. Het scheelt jou weer opruimen, en zorgt ervoor dat er geen ongewenste rommel in huis komt.

4. Houd controle over cadeaus

Verjaardag, de decembermaand, Valentijnsdag… allemaal redenen waarom er cadeaus in huis kunnen komen. En hoe goedbedoeld dat ook is, soms doe je er gewoon écht niets mee. Daarom is het een goed idee om geld te vragen voor je verjaardag. Zo weet je zeker dat je zelf een cadeau kunt kopen waar je écht iets aan hebt.

De vorige Clean Up Challenge artikelen gemist?

Heb je de eerste week van de Clean Up Challenge nog niet voltooid? Hier vind je alle artikelen van vorige week:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ultimatearmFreepikSmashicons

Reageer op artikel:
Dag 7: 4 manieren om nieuwe rommel in huis te voorkomen
Sluiten