Merve Ozturk
Merve Ozturk Lifestyle 11 feb 2021

Dit is de top 5 rommelige dingen in huis (en zo ruim je het voor altijd op)

Van dikke wollen truien tot aan satijnen pyjama’s die amper op te vouwen zijn, kleine spullen die overal rondslingeren en speelgoed dat binnen no time weer middenin de woonkamer ligt. Met rommel in huis blijf je opruimen en is het ook nog een dingetje om het netjes te houden.

Er zijn bepaalde items die er gewoon al rommelig uitzien. Om je huis netjes te houden dien je een goede manier te hebben om al deze spullen voorgoed op te ruimen. Yup, we delen de ultieme tips met je. Lees je mee?

Top 5 rommelige dingen in huis

1. Kleding

Waarschijnlijk staat jouw kledingkast op springen. Vooral als je al je kleding in je kast probeert te proppen kan het er al snel rommelig uitzien – al is alles netjes opgevouwen. Verdeel seizoenskleding. Is het winter? Stop al je zomerkleding dan in een opbergdoos zodat je meer ruimte hebt in je kledingkast.

Alle kleding die nu nog in je kast liggen kun je het beste verdelen op categorie en kleur. Op deze manier zal het er stukken netter uitzien.

7 ultieme hacks voor het indelen van je kledingkast

2. Speelgoed

Als je kinderen hebt staat je woonkamer ongetwijfeld vol met speelgoed – en dat is niet iets wat je graag ziet. Schreeuwerige kleuren, glimmend plastic en hoge gebouwen van Lego.

Om van deze rommel in huis af te komen, kan je een speelgoedkist gebruiken of gebruikmaken van gesloten kasten in huis. Zo kun je het meest gebruikte speelgoed, spelletjes en puzzels opbergen.

Ligt er speelgoed in neutrale kleuren die best gezien mogen worden? Dan zijn manden prima te gebruiken.

Yes: 6 x speelgoed wat wél ontzettend mooi in je interieur staat

3. Koelkast

Ook de koelkast kan er enorm rommelig uitzien. Soms ziet ‘ie zó vol dat je niet eens meer precies weet wat er allemaal in ligt. Niet handig, want zo vergeet je misschien wel jouw favoriete beleg te eten en is ‘ie straks over datum.

Probeer alleen de boodschappen te kopen die je nodig hebt, controleer om de aantal dagen of er producten in de koelkast liggen die over datum zijn en zorg voor een goede indeling door al het voedsel te categoriseren en bakjes te gebruiken. Zo weet je altijd precies wat er ligt.

Aha! Zo kan je het beste je koelkast indelen voor een beter overzicht

4. Borden

Borden en kommen kan je het beste in diepe laden bewaren. Om ervoor te zorgen dat ze stevig staan kan je een bordenrek of bordhangers gebruiken. Zo weet je zeker dat je prachtige borden niet beschadigen en heb je geen last meer van rommel in huis.

5. Voorraadkast

Last but not least: de voorraadkast. Deze kast kan er vaak rommelig uitzien omdat er allerlei verschillende spullen in staan. Van meel tot aan koekjes en van aardappelen tot aan keukenpapier.

Het is belangrijk dat je gemakkelijk bij elke plank in de voorraadkast kunt komen. Zet spullen die je regelmatig gebruikt op een makkelijke plek. Daarnaast is het ook handig om alle items per categorie te verdelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Domino

Reageer op artikel:
Dit is de top 5 rommelige dingen in huis (en zo ruim je het voor altijd op)
Sluiten