Maud van Dijck
Maud van Dijck Woonkamer 12 nov 2021

17 ideeën voor een romantische woonkamer waar je verliefd op wordt

Roze tinten, rijke texturen en een warm interieur, wie houdt er niet van? De romantische stijl is er een vol sfeer en elegantie en zal jouw woonkamer er prachtig uit laten zien. Deze kleurrijke stijl is niet voor iedereen weggelegd, maar stiekem kan je niet anders dan het wel wat bewonderen.

Voor onze romantici hebben wij genoeg ideeën om weg te dromen in een romantische woonkamer. En verwacht maar niet dat deze stijl oubollig is. Door moderne en klassieke items te mixen kan je een prachtig modern romantische interieur creëren.

17 ideeën voor een romantische woonkamer

1. Roze

Een zacht roze is ideaal voor een romantische woonkamer. Een leuke roze print op de muur werkt altijd of kies voor een subtielere stijl met roze accenten die je woonkamer warm aan laten voelen.

2. Fluweel

Het is een rijk materiaal met een zachte textuur die je al te graag in een romantische interieur terugziet. Of het nu om een fluwelen bank, stoel of kussens en dekens gaat, deze stof geeft je interieur een warme indruk.

3. Een chaise lounge

Een item wat past in ieder romantisch interieur is de chaise lounge. Het is eigenlijk een leunstoel met een verlengd stuk dat elegantie uitstraalt net als zijn Franse naam.

4. De Chesterfield bank

Hetzelfde voor een chaise lounge geldt voor een Chesterfield bank. Het is ook een meubel met een mooie vintage uitstraling die romantiek uitstraalt. Knopen in banken of stoelen passen mooi in een romantisch interieur, dus kijk sowieso nog even verder dan Chesterfields.

5. Veel bloemen

Wat is er nou romantischer dan een bosje bloemen? Tijdens de stroming Romantiek stond de natuur centraal, dus bloemen en zeker bloemen met romantische betekenissen zoals rozen wil je in de vaas in jouw woonkamer.

Flower power – dit romantische appartement staat vól met bloemen

6. Florale printen

En de bloemen hoef je niet te beperken tot echte. Ook een elegant bloemenbehang zoals hierboven geeft je interieur meteen een romantische vibe. Kies een zachte kleur en combineer het met andere warme tinten en mooie texturen voor een prachtige look.

7. Antieke meubels

Voor een romantische brocante woonkamer wil je antieke items. Antiek is nostalgisch en als er een gevoel is dat bijna iedereen wel warmte geeft is het nostalgie. Antiek houten tafels of dressoirs zijn dan een must have in huis.

8. Donker hout

Daarbij is donker hout de beste keuze. Deze diepe kleur van hout brengt een rijk gevoel met zich mee. Vooral tafels en banken met elegante donker houten poten zijn een echte aanrader.

9. Gouden accenten

Een kleur die elegantie uitstraalt is goud. Bij een klassieke chique stijl is deze tint er een die niet kan ontbreken en dat is zeker zo waar voor de romantische stijl. Breng dus wat gouden accenten aan in je woonkamer door middel van klassieke (en moderne) decoratie.

10. Elegante bogen

Ronde bogen geven een warme uitstraling. Het is dan ook geen verrassing dat je deze vormen veel in romantische interieurs ziet. Als je in je woonkamer ramen hebt met prachtige bogen bovenaan dan is jouw huis al een stapje dichter bij de romantische look.

11. Marmer

Plaats een marmeren tafel in je woonkamer voor een tafel met textuur. Marmer is een stijlvolle optie en er een die je voor de schouw wilt overwegen als je een open haard in je woonkamer hebt. Daarnaast is het ook heel mooi voor de wastafel als je de romantische stijl ook in je badkamer wilt toepassen.

12. Beeldhouwwerken

Voor kunst zijn beeldhouwwerken de typische traditionele kunstwerken die bij de Romantiek horen. Vooral een mooie buste is een keuze waar je niet snel fout mee zal zitten.

13. Schilderijen met ornamentale lijsten

Maar ook schilderijen zijn een prima artistieke opvulling voor een romantisch interieur. Het liefst wil je dan natuurlijk ook een schilderij die de stroming van Romantiek laat zien. Denk aan kunstwerken waar de natuur op de voorgrond staat: landschapschilderijen. Plaats je schilderij dan nog in een mooie decoratieve lijst en je eigen muur roept een warm gevoel bij je op.

14. Kussens in verschillende printen

Kussens en zachte stoffen kan je geen genoeg van krijgen. Hier geldt dan ook more is more dus style je bank met kussens in allerlei elegante printjes voor een leuke look.

15. Een groot vloerkleed

Als er één stijl is waar je wel een prachtig groot vloerkleed in je woonkamer wilt hebben liggen dan is de Romantische stijl een goede kandidaat. Kies voor een vloerkleed waarvan je op het eerste gezicht al weet dat het zo zacht aan zal voelen als het eruit ziet.

16. Paars en grijs

Nog twee andere kleuren naast roze die we toch even op deze lijst willen noemen. Beide kleuren kunnen je interieur namelijk verrijken met hun diepe tinten. Daarnaast is grijs ook een kleur die roze of paars echt kan complimenteren.

17. Een interieur vol textuur

Van de voorbeelden die je hebt gezien heb je waarschijnlijk al gemerkt dat een romantisch interieur vol textuur zit. Accessoires in verschillende printen en rijke kleuren geven de warmte en zachtheid die je wilt zien. Zachte items zoals kussens of dekens wil je volop in je interieur stylen. En vergeet jezelf niet op een mooi boeket te trakteren zodat je hem op je salontafel kan zetten.

Granny chique is hot: 8 tips voor een klassiek en trendy interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

KarweiDecoholic

Reageer op artikel:
17 ideeën voor een romantische woonkamer waar je verliefd op wordt
Sluiten