Rosa Bertram
Rosa Bertram Binnenkijken 9 jan 2019

Romantisch grijs is niet saai, bewijst dit Scandinavische appartement

Grijs staat over het algemeen misschien niet bekend als de meest veelzeggende kleur, maar dit appartement bewijst het tegendeel. Mooi grijs is alles behalve saai. Van de grijze bank tot de grijze keuken (ja echt) én de grijze trap, met de juiste simpele details tover je je woonkeuken om tot een stijlvolle en romantische ruimte. 

Hoe houd je je huis rustig, maar laat je het ook gezelligheid uitstralen? Laat je inspireren door dit Zweedse appartement, dat er het ultieme voorbeeld van is.

hoekbank

Het voornamelijk grijze interieur zorgt voor een rustgevende uitstraling. Maar het appartement is allesbehalve saai of nietszeggend. Hoe dat kan? De juiste hoeveelheid planten en kleine, subtiele kleurrijke details.

In plaats van grote potten met opvallende planten is in dit interieur gekozen voor meerdere kleine planten die subtiel kleur en invulling aan de woonkeuken geven. En natuurlijk het prachtige gekleurde kleed, dat ondanks zijn kleur niet te veel aandacht vraagt. Wat ons betreft een perfecte combinatie met de prachtige en comfortabele hoekbank waar we zo op zouden willen neerploffen.

vide

Een trap waar je U tegen zegt

Hoge plafonds zorgen niet alleen voor meer ruimte, hogere ramen en dus meer licht, ze bieden je ook de kans een vide te bouwen. We love vides! Het is een ‘halve’ verdieping, waardoor je van die extra ruimte slim gebruik kan maken én dat oogt ook nog eens romantisch. En als je zo’n loft moet betreden via een bijzondere trap als deze, dan zijn wij helemaal om.

Dit vind je vast ook leuk: Funda finds: een gele trap? Dit huis in Rotterdam heeft het!

Waar een trap normaal een functioneel voorwerp is, is deze trap onderdeel van het stijlvolle interieur. De metalen trap is een Scandinavisch design en is met zijn zigzagkarakter als kunst aan de muren. Hij is wel iets aan de stijle kant (lees: hele stijle kant), dus als slaapkamer is deze ruimte misschien níet het meest geschikt, maar ach, stijlvol is het wel.

open keuken
Grijze keuken

Een romantische én stijlvolle keuken

Een grijze keuken, dat zie je niet vaak. En een grijze keuken die er romantisch én stijlvol uitziet, al helemaal niet. De tegels boven het aanrecht steken mooi af bij de grijze keukenkastjes. Een plantje en een kratje op het aanrecht et voilà: de eerst strak ogenende keuken, krijgt ineens een vrolijke touch.

keuken

Ronde tafels zie je tegenwoordig steeds vaker terug in moderne en klassieke interieurs. In plaats van een rechthoekige tafel die het grootste deel van de (woon)keuken in beslag neemt, lijken tafel steeds minder vaak een grote rol te spelen in het interieur.

En waarom ook niet: vaak moet je in een woonkeuken extra slim met je ruimte omgaan, en volstaat een kleine, ronde tafel prima. Daarnaast heeft het iets extra gezelligs om zo dichtbij elkaar aan tafel te eten. Wij zijn fan!

Meer wooninspiratie?

Bron: Bjufors

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Romantisch grijs is niet saai, bewijst dit Scandinavische appartement
Sluiten