Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 13 mei 2020

Alles wat je moet weten over roestvrij staal schoonmaken

Vetvlekken en spetters op het roestvrij staal (RVS) in je keuken kun je niet voorkomen als je aan het koken bent. Het is dan wel fijn als je weet hoe je het weer glimmend en mooi kan krijgen. Dit is wat je moet weten over roestvrij staal schoonmaken.

Het is fijn om te bakken en te koken in een kleurige opgeruimde keuken die er ook nog eens stralend schoon uitziet. Het schoonmaken van roestvrij staal is ook helemaal niet moeilijk als je eenmaal weet hoe je het moet aanpakken.

> Lees ook: 5 budgettips voor een keuken make-over met een groots resultaat

Roestvrij staal schoonmaken doe je zo

Zeep en water

Het verwijderen van oppervlakkige vlekken zoals vingerafdrukken gaat simpel en snel met behulp van een microvezeldoek of een sponsje gedrenkt in water en zeep.

Voor hardnekkige vlekken kun je gebruik maken van een niet schurend schoonmaakmiddel zoals CIF om ook de kwaliteit van je roestvrij staal te voorkomen.

Metaalgroothandel MCB raadt aan geen staalwol te gebruiken op roestvrij staal. Dit kan zorgen voor lelijke krassen en de beschermlaag tegen het roesten aantasten.

Een eigen middeltje

Het roestvrij staal schoonmaken van je sanitair of keuken kan ook goed met behulp van dit middeltje van de HuishoudCoach. Voor dit middel heb je een pak baking soda nodig, vloeibare zeep en een flesje glycerine dat je kunt kopen bij de drogist.

Meng 3/4e deel baking soda met 1/4e deel vloeibare zeep en voeg daar een theelepeltje glycerine aan toe. Roer totdat je een smeuïge pasta hebt.

Doe vervolgens een klein likje van de pasta op een sponsje en wrijf hiermee je roestvrij stalen onderdelen in huis mee schoon. Wees voorzichtig met krasgevoelige oppervlakten.

Meer schoonmaakadvies nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten over roestvrij staal schoonmaken
Sluiten