Roestig en modern familiehuis achter een grote stenen muur

De architecten van Piercy&Co kregen de opdracht om een leefbaar familiehuis te ontwerpen achter een grote stenen muur in Zuid-West Londen. Het huis moest zowel knusse hoekjes hebben als veel open ruimte zodat de kinderen lekker kunnen rondvliegen. De architecten brachten verschillende niveaus aan in huis zodat de ouders en kinderen apart en samen fijn kunnen leven.

Bij het ontwerp hadden de architecten te maken met redelijk wat restricties qua hoogte en design. Daarom is uiteindelijk gekozen voor twee vleugels, die met elkaar verbonden worden door een grote glazen overloop.

Terwijl geoxideerd staal nu niet meteen een onopvallende materiaalkeuze is, valt het huis toch niet heel erg uit de toon achter de grote bakstenen muur. De kleuren komen redelijk overeen.

Het geperforeerde staal geeft het familiehuis net weer even een bijzondere twist en maakt het iets eleganter! Het leuke is ook dat je vanuit verschillende ruimtes in huis het patroon weer terugziet door de ramen.

Ook het dak heeft een bijzonder design vanwege de restricties. De nok van het dak loopt niet in een punt, maar wordt op het eind als het ware afgekapt. Daarom was er weer plaats voor een dakraam, wat weer voor een fijne lichtinval zorgt!

Via de grote ramen bij de binnenplaats komt enorm veel licht het huis binnenvallen. Ideaal als je een donkere ruimte wil verlichten. Wil je juist een donkere binnenplaats verlichten? In dit artikel laten we een creatieve oplossing zien!

Voor de badkamer en bedstee is een ander materiaal gekozen dan de rest van de ruimte. Op die manier kun je dus kleine hoekjes creëren in een ruime kamer. Vooral leuk voor kinderen, die zich nog weleens graag wegstoppen in knusse hoekjes.

>> 10x de mooiste bedstedes

www.contemporist.com