admin
admin Shopping 24 jul 2018

Interieur crush: met deze robot krijgt je plantje altijd genoeg zonlicht

Ben je bang voor spinnen? Dan kan je deze nieuwe robot beter even laten liggen. Maar als je er voor wilt zorgen dat je planten altijd een plekje in de zon hebben, lees dan vooral verder. Deze robot (in de vorm van een spin, ja) zorgt er namelijk voor dat je plantje altijd genoeg zonlicht krijgt. Hoe ideaal! Onze collega’s van Want praten je bij.

We hebben in onze coverage over robots al heel wat geinige constructies voorbij zien komen. Een robot die er voor zorgt dat je plant het beste leven kan krijgen, is echter nieuw voor ons. Toch heeft de Chinese robot-liefhebber Sun Tianqi precies dat gemaakt.

Robot met een plant op zijn rug

Voor dit project maakt hij gebruik van de zogenaamde Hexa-robot, die zijn bedrijf eerder maakte. Het is geen goedkoop ding, aangezien hij voor bijna 1.000 dollar op de website te koop is. Vanuit dit model heeft hij nu een planten robot gemaakt. Het ding, wat ons een beetje doet denken aan de welbekende Pokémon Bulbasaur, zorgt er voor dat het platje op zijn hoofd per dag genoeg zonlicht krijgt. En wanneer hij te lang in de zon staat, dan gaat hij weer terug naar een plek waar er schaduw is. De twee onderstaande gifjes laten zien hoe dat in zijn werk gaat.

Ook is het mogelijk om met de planten robot te gaan spelen. Je kunt hem aantikken, waarna hij net als een hond je een soort van pootje geeft. Verder zal het beestje met zijn voeten op de grond stampen wanneer zijn plantje water nodig heeft. Op die manier is de kans dat je plant ooit dood geeft, zo goed als nul.

Het is alleen niet helemaal duidelijk hoe dit beestje precies kan aflezen wanneer zijn plant zon nodig heeft, wanneer het genoeg is en wanneer er water bij moet. Het ziet er overigens niet naar uit dat dit device ooit op de markt komt. Het is echt een beestje die door een liefhebber is gemaakt om te laten zien wat er zoal mogelijk is.

Wil je meer robot inspiratie? Dan hebben we goed nieuws. We hebben inmiddels al enorm veel over dit onderwerp geschreven. Klik hier om alles voorbij te zien komen.

Dit artikel verscheen eerder op Want.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Interieur crush: met deze robot krijgt je plantje altijd genoeg zonlicht
Sluiten