Tessa Ham
Tessa Ham Interieur 3 feb 2020

Een beetje Rijksmuseum bij je thuis: dat kan met de Sikkens RIJKS Kleuren

Altijd al de kleuren van het Rijksmuseum in huis willen halen? Dit is je kans. De Sikkens RIJKS Kleuren zijn, zoals de naam al een beetje verklapt, stuk voor stuk in het Rijksmuseum te vinden. Met de vernieuwde kleurenwaaier wordt het nu nog makkelijker om de 23 prachtige rijke kleuren te combineren.

Wij waren te gast in het Rijksmuseum om de vernieuwde kleurenwaaier te bekijken en te ontdekken hoe we de Sikkens RIJKS kleuren heel makkelijk in ons interieur kunnen integreren.

Ontwikkelt bij de renovatie van het Rijksmuseum

Bij de grote renovatie in 2013 ontwikkelde Sikkens een collectie met 15 van de originele kleuren die architect Pierre Cuypers in 1885 gebruikte bij het Rijksmuseum. En dat is precies waarom wij zo’n fan zijn van de kleurenwaaier.

Natuurlijk zijn het stuk voor stuk prachtige kleuren, maar extra bijzonder is dat je met de Sikkens RIJKS Kleuren echt een beetje Rijksmuseum in huis haalt. Bovendien is er voor iedereen wat wils: er zijn verschillende soorten groen, rood, terra, oker en bruin.

bruin van Sikkens RIJKS Kleuren in woonkamer
Bron: AkzoNobel

Ben jij meer van het klassieke tijdloze grijs? Ook dan kan je je hart ophalen bij deze collectie. Er zijn maar liefst acht verschillende grijstinten aan de collectie toegevoegd, van wit grijs tot zwart grijs. Ook deze grijstinten zijn allemaal terug te vinden in het interieur van het Rijksmuseum.

Bij de renovatie is per tijdsperiode voor een andere grijs gekozen. Hoe tof is het om je eigen kunst tentoon te stellen op de kleur waar ook de Nachtwacht op hangt?

Zwart-grijs Sikkens RIJKS kleuren bij eettafel
Bron: AkzoNobel

De donkere kleur levert een mooi contrast op met de kleuren op jouw eigen foto’s, posters of schilderijen. Extra tof is dat deze interessante kleur, naar aanleiding van hoe het daglicht erop valt, verandert. Soms lijkt ‘ie blauw, en andere keren weer donkergrijs. Het wordt zo nooit saai in je interieur.

Hoe gebruik je de Sikkens RIJKS Kleuren in je interieur?

Als zwart grijs niets voor jou is, zijn er dus nog genoeg andere kleuren uit het museum die je in je eigen interieur kunt toevoegen. Om het voor iedereen makkelijk te maken om een beetje Rijksmuseum in huis te halen, ontwikkelde Sikkens een vernieuwde kleurenwaaier.

Deze kleurenwaaier is next level: voor de kleurenwaaier wordt échte verf gebruikt in plaats van geprinte kleuren, zodat je precies weet welke kleur je in huis haalt.

vernieuwde kleurenwaaier van Sikkens RIJKS Kleuren
Bron: AkzoNobel

Gelukkig zijn we tegenwoordig niet bang meer voor een beetje kleur op de muur. Toch kan het combineren van kleuren een lastige opgave zijn. Welke kleurencombinaties zorgen nou voor een mooi en rustig geheel? In de kleurenwaaier worden al mooie kleurencombinaties gemaakt, zodat je ze zelfs kunt gebruiken als je geen kleurenheld bent.

Gebruik je de kleurenwaaier verticaal, dan kies je voor een mooie combinatie met kleuren uit dezelfde kleurfamilie, zoals bijvoorbeeld verschillende bruinen of groenen.

Combineer je de kleuren horizontaal? Dan creëer je kleurencombinaties uit verschillende kleurfamilies. Doordat de kleuren wel dezelfde intensiteit hebben, matchen ze prachtig bij elkaar. Zo wordt het wel heel makkelijk om te spelen met verschillende kleuren in je interieur!

De Sikkens RIJKS Kleuren zijn zowel als muurverven als lakken verkrijgbaar. Benieuwd geworden naar alle kleuren van de kleurenwaaier? Bekijk de gehele kleurencollectie op de website van Sikkens.

Meer hulp bij het verven van je huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een beetje Rijksmuseum bij je thuis: dat kan met de Sikkens RIJKS Kleuren
Sluiten