Redactie
Redactie Kantoor 23 mrt 2020

4 richtlijnen voor het creëren van een comfortabele werkplek

Werk je fulltime thuis als zzp-er of ondernemer, of ga je daarmee beginnen? Dan is een comfortabele werkplek super belangrijk.

Het moet echt een ruimte zijn waar je je kunt concentreren, waar je je creativiteit de vrije loop kunt laten én de ruimte moet natuurlijk ook een beetje stylish zijn. Maar: comfort gaat voor alles, en daarom stelden wij deze vier richtlijnen op.

1. Kies een goede stoel

Eerlijk: ik vind zowel in mode als in interieur design vaak the looks belangrijker dan comfort. Totdat je er achter komt dat die mooie schoenen echt niet handig zijn op een event waarbij je lang moet staan.

Of wanneer je door hebt dat elke vrijdag om vier uur ‘s middags je muisarm een beetje begint op te spelen. En dus begin je bij een comfortabele werkplek met een goede stoel. Héél belangrijk!

Ook al zijn ze prachtig: niemand wordt er blij van om urenlang te zitten op een Eames kuipstoeltje. Ga dan voor een stoel die er zowel goed uitziet als comfortabel is.

De ergonomische Mirra 2 of Sayl stoelen van Studio 7.5 via Herman Miller zijn echt een aanrader. De prijs is niet mis, maar gelukkig zijn er ook een aantal budgetvriendelijke knock-offs te koop.

2. Zet je bureau op de juiste plek

Of je nu ‘gelooft’ in Feng Shui of niet, er zijn wel een aantal richtlijnen qua indeling die heel erg belangrijk zijn voor je gemoedstoestand.

Zet je bureau strategisch neer, zodat je altijd zicht op de deur hebt. Heb je ramen in je kantoortje? Idealiter kijk je hier ook op uit.

Als je een klein kamertje tot je beschikking hebt, dan ontkom je er vaak niet aan om met je gezicht naar de muur te zitten. Maak in dat geval een mooie inspiration wall, zodat je creativiteit wordt getriggerd.

Meer over Feng Shui? Tips om je kantoor helemaal Feng Shui in te delen

3. Een modulaire opstelling

Een modulaire opstelling is niet meer dan een interieur die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een trolley die je makkelijk naast je bureau kan zetten en onderdeel is van een grotere kast.

Of een stel poefjes of krukken die mooi staan ter decoratie, maar ook handig zijn wanneer je extra zitplaatsen nodig hebt.

Denk er in ieder geval goed over na: wanneer je de juiste opstelling hebt, is er minder ruimte voor afleiding en dus meer ruimte voor creativiteit!

4. Zorg ervoor dat je je thuisvoelt

De laatste, maar ook meteen de belangrijkste. Wanneer je fulltime thuis werkt, is het belangrijk dat je er een echte werkplek van maakt. Zodat je wanneer je de deur achter je dichttrekt, je je werk ook achter je kan laten.

Het gevaar van thuiswerken is namelijk dat je eigenlijk nooit helemaal los komt van je werk. En als je je niet fijn voelt in je home office, dan is de eerste uitweg al snel de eettafel. Of erger nog, met een laptop op de bank.

Werk je niet fulltime, maar af en toe of tijdelijk thuis? Dan kun je je home office ook creëren in een klein hoekje, de slaapkamer of zelfs in de gang!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 richtlijnen voor het creëren van een comfortabele werkplek
Sluiten