Renée Leeuw
Renée Leeuw Hotel 3 dec 2015

Review & win: slapen en dineren in een oude tramremise

Onder Amsterdammers zijn De Hallen inmiddels een begrip. En ook de oplettende Roomed-lezer is het ongetwijfeld niet ontgaan dat de oude tramremise in Amsterdam-West nu een heel andere functie heeft. In plaats van trams zijn het nu horeca gelegenheden, ateliers en winkels, die de ruimte vullen. Onlangs mochten wij een nachtje slapen in Hotel de Hallen en prikten wij een vorkje in restaurant Remise47. In dit artikel vertellen we jullie hoe dit was, maar we willen jullie óók graag zo’n ervaring meegeven.

Daarom geven we samen met Hotel de Hallen en Remise47 een hotelovernachting, diner én ontbijt weg. Hoe je mee kunt doen aan deze winactie, vertellen we je verderop in dit artikel.

restaurant remise47

We beginnen de avond met een drankje aan de bar. Dit is al een plek waar menig designliefhebber blij van wordt. Flessen drank en bijzondere objecten staan uitgestald in een plafond-hoge kast van staal en glas. Dineren doen we aan een tafeltje naast metershoge glazen deuren, die in de zomer openen naar het terras. Op het menu staan kleine gerechtjes. Leuk om te delen en érg handig als je, net als wij, niet zo goed kunt kiezen. Wij waren met z’n tweeën en deelden vier kleine gerechtjes. Als je niet zo’n grote eter bent, is dit in principe voldoende, maar op aanraden van de barman kozen wij ook nog een dessert. Alles was lekker en vooral de risotto met truffel en de pompoen parfait (dessert) zijn echte aanraders!

Naast dineren kun je bij Remise47 de gehele dag terecht voor een koffie, ontbijt, lunch of drankje.

Hoewel Remise47 grenst aan Hotel de Hallen is het niet alleen bedoeld voor hotelgasten. De bediening vind het juist heel leuk als locals hier langskomen en je kunt hier dan ook gewoon een drankje doen of hapje eten. Dat zorgt voor een gezellige mix van hotelgasten en locals.

Hotel de hallen

Het gave aan het hotel is dat de centrale hal tegelijkertijd de lobby is: alle hotelkamers komen uit op deze centrale ruimte. De lobby is heel gaaf ingericht met vintage design (veel Scandinavisch) en er is zelfs een schommel! Dit is overigens een heel goede plek om te werken. Het Wifi netwerk is gratis (en snel) toegankelijk voor iedereen en mensen zitten hier dan ook rustig met hun laptop op schoot op een toffe designbank.

Dan even over de kamers.. Gemiddeld betaal je voor een overnachting in een tweepersoonskamer ongeveer €150,- per nacht. Deze zijn vrijwel allemaal even groot en in dezelfde stijl ingericht. Het enige verschil is dat sommige kamers voorzien zijn van een bad en andere kamers alleen een douche hebben. Verder zijn de kamers eenvoudig en stijlvol ingericht. En niet geheel onbelangrijk: de kussens en matrassen (van Coco-Mat) zijn top. Verder is er genoeg ruimte voor je spullen en kun je in de kamer je eigen koffie en thee bereiden, wat wij érg fijn vinden!

WIN

Samen met Hotel de Hallen en Remise47 mogen wij een Roomed lezer blij maken met een hotelovernachting, diner én ontbijt voor twee personen. De winnaar ontvangt een voucher, te verzilveren t/m februari 2016 (uiteraard op basis van beschikbaarheid en alleen geldig van zondag t/m donderdag). Wat moet je daarvoor doen? Vul onderstaand formulier in een laat ons weten waarom juist jij kans moet maken op deze prijs.

Meedoen kan t/m maandag 7 december. De winnaar krijgt persoonlijk bericht en over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Geen prijs? No worries, ook dan kunnen we je nog blij maken. Met de code ‘PROMO10’ ontvang je €10,- korting per nacht én 25% korting op je ontbijt als je direct via de website reserveert.

Momenteel lezen we al jullie reacties (hi-la-risch) en kiezen we een winnaar.

Reageer op artikel:
Review & win: slapen en dineren in een oude tramremise
Sluiten