Help kwekers uit de brand met het bestellen van een BoxvolBloemen

Door de huidige crisis ligt de internationale bloemen- en plantenhandel op zijn gat. Daarom zijn er verschillende initiatieven om kwekers uit de brand te helpen. Boxen vol planten worden voor een goedkope prijs verkocht, zodat de planten niet vernietigd hoeven te worden. Vandaag laten we één van deze initiatieven zien.

Vorige week hebben de de Kneusjesbox van plantje.nl uitvoerig getest (als je die review nog niet gelezen hebt, klik dan op dit artikel: ik bestelde de Kneusjesbox van Plantje.nl en dit vond ik ervan). Vandaag is een nieuwe box aan de beurt: we kregen de binnenbox van BoxvolBloemen opgestuurd.

boxvolbloemen binnenbox review
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed

Planten redden met BoxvolBloemen

BoxvolBloemen biedt kwekers een eerlijke prijs voor hun planten, waardoor je de box met een goed gevoel aan kunt schaffel. Naast de binnenbox met kamerplanten zijn er ook nog een buitenbox (met tuin- en balkonplanten) en een plukbox vol kruidenplanten.

De boxen kosten per stuk €34,95 exclusief €5,95 verzendkosten. In totaal ben je voor één box dus €40,90 kwijt. Als je de box zelf op komt halen bij een pick-up point in Amsterdam, Rotterdam, Naaldwijk of IJzerdoorn, betaal je geen verzendkosten.

Deze planten zitten in de Binnenbox

Welke planten er beschikbaar zijn in de binnenbox, ligt aan het aanbod van de kwekers. Daardoor weet je nooit precies wélke planten je kunt verwachten – een leuke verrassing! Je kunt in elk geval minimaal 8 planten van verschillende groottes verwachten.

In mijn binnenbox zaten de volgende 8 kamerplanten:

  • Aloë Vera
  • Anthurium Success Red
  • Echeveria Purple Pearl
  • Kalanchoe Lucky Bells
  • Musa Dwarf (bananenplant)
  • Spathiphyllum Chopin
  • Orchidee
  • Zantedeschia
boxvolbloemen binnenbox review
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed

Wat Roomed-collega Jaime bij de Kneusjesbox heel erg miste, was informatie over welke planten het zijn. Bij de Binnenbox kreeg ik een handleiding van twee A4’tjes vol met informatie over de planten en de verzorging ervan. Hartstikke fijn, want hierdoor wist ik meteen op welke plek deze planten het beste konden staan.

Planten van goede kwaliteit

Ik heb de planten uitvoerig gecheckt op ziektes en beestjes, maar ben (gelukkig!) niets tegengekomen. De planten zijn écht van goede kwaliteit, en een beetje anders dan anders. De Kalanchoe Lucky Bells en Zantedeschia, beide op de onderstaande foto te zien, had ik bijvoorbeeld nooit verwacht in zo’n box. Dat was een onwijs leuke verrassing.

boxvolbloemen binnenbox review
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed

Wil je zelf ook verrast worden én de plantenhandel in Nederland een steuntje in de rug geven door een BoxvolBloemen bestellen? Dan verwijzen we je graag door naar de website.

Meer lezen over kamerplanten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Help kwekers uit de brand met het bestellen van een BoxvolBloemen
Sluiten