Maud van Dijck
Maud van Dijck Woonkamer 19 aug 2021

Meer retro in huis? Wij hebben 6 tips om lekker in de woonkamer te swingen

Zet de discomuziek maar aan om in de stemming te komen. Wij kunnen je wel aan de dans helpen met het inrichten van je woonkamer in retro stijl.

Van de badkamer swingen wij nu door naar de woonkamer en hebben we weer leuke ideeën voor je klaar staan.

6 ideeën voor een retro woonkamer

1. Een platenspeler of jukebox

Het is een must voor in iedere retro woonkamer. Zonder de muziek valt er weinig te dansen en met een van deze items kan je het lekker in stijl doen. Een platenspeler is vooral een goede keuze als je er al over na aan het denken was om een platencollectie te beginnen.

2. Oude advertenties

Ben jij een echte Mad Men fan? Dan zijn deze al helemaal een leuke toevoeging in huis. Lijst oude advertenties in en hang ze mooi aan de muur voor een nostalgisch gevoel. Zo kan je ook gemakkelijk een vleugje retro aan een modern interieur geven.

3. Opvallende kleuren

Kleur je woonkamer retro. Of je nu allerlei verschillende kleuren gebruikt of één opvallende accentkleur, het kan allemaal in retro. Vooral felle tinten van roze, oranje en geel doen het goed.

4. Geprinte vloerkleden

Kleden of tapijten in leuke retro prints kunnen echt het verschil maken. Kies voor nostalgische figuren en prints en die je kamer mooi complementeren. Geometrische prints zijn meestal top.

5. Een lavalamp

Als er één item is dat retro omvat dan is het wel de iconische lavalamp. Mocht je niet zo van het standaard lavalamp design houden en het iets te kitsch vinden, kijk dan verder naar de vele andere designs die er zijn.

Er zijn best wel wat lavalampen met een chique uitstraling zoals de lavalamp hierboven. Zwarte lavalampen zijn ook een mooie optie.

6. Retro planten

Er zijn verschillende planten die een retro uitstraling aan je interieur kunnen geven. Cactussen zijn toffe retro planten met de leuke vormen waarin ze komen en als je geen echte plant wil haal dan een decoratief cactusbeeld in huis.

Heerlijk: met dit interieur is het nét alsof je terug in de tijd reist

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
Meer retro in huis? Wij hebben 6 tips om lekker in de woonkamer te swingen
Sluiten