Tessa Ham
Tessa Ham Binnenkijken 23 jun 2019

Dit huis combineert moeiteloos een Scandinavisch interieur met een retro touch

Bij Roomed steken we onze liefde voor Scandinavische huizen niet onder stoelen of banken. En waarom zouden we ook? Wat is er nou fijner dan de rust en elegantie die deze stijl uitstraalt? Toch moeten we eerlijk toegeven dat we pas écht fan zijn als een huis dit met een nog een andere stijl, zoals retro, weet te mixen.

Wij worden in ieder geval helemaal wild van dit interieur, dat moeiteloos een Scandinavische en retro stijl combineert. Kijk je mee?

Scandinavisch en retro interieur

Combinatie van Scandinavisch en retro

Dit is zonder twijfel een Scandinavisch huis. De neutrale kleuren (zelfs het vloerkleed springt er niet uit), de natuurlijke materialen en de mooie accessoires die de kamer sfeer geven. Alhoewel wij al gek zijn op de Scandinavische stijl, worden we helemaal blij van dit huis. De meeste meubels zijn namelijk retro. Check de mooie lederen stoel maar en de twee kasten in de woonkamer. Wat een heerlijke combi!

Scandinavisch en retro interieur

Ons oog valt ook op de geweldige ‘boom’ in de kamer. Ondanks z’n grootte wordt ‘ie nooit lomp. En laat die elegantie nou net weer perfect aansluiten bij de Scandinavische feel van dit huis. Ook de papieren pot is een goede vondst in dit huis met alleen neutrale kleuren.

kleine stijlvolle slaapkamer
kleine stijlvolle slaapkamer

Kleine stijlvolle slaapkamer

Geen grote slaapkamer? Overweeg dan eens om het bed tegen de muur aan te schuiven. Je hebt dan voor je gevoel meer ruimte. De eigenaren hebben een tafeltje aan de achterkant van het bed geplaatst, omdat dit nu natuurlijk niet naast de linkerkant van het bed past. Wij zijn fan van de combinatie van het hoge en lage tafeltje.

Zeker als je aan het plaatje ook nog de mooie kunst aan de muur en achter het tafeltje toevoegt. Het bewijs: voor een stijlvolle kamer heb je geen zeeën van ruimte nodig.

kleine stijlvolle slaapkamer

Nog een tip als je een kleine slaapkamer hebt: plaats kasten met een spiegel. Die fopt je hersenen ook dat er meer ruimte is dan er eigenlijk is.

retro zwart/witte vloer in keuken met schaakbordpatroon
retro zwart/witte vloer in keuken met schaakbordpatroon

Vloer met schaakbordpatroon

Over retro gesproken! De vloer is natuurlijk dé ultieme retrovloer. Toch is het zwart/witte schaakbordpatroon weer helemaal terug van weggeweest. Dat vinden wij niet zo gek, in dit huis staat het bijvoorbeeld prachtig. De rest van de keuken is vrij simpel gehouden, wat perfect werkt met de drukke vloer.

Ten minste, die lamp boven de tafel is alles behalve simpel en we zouden daar zo een eigen fanclub voor oprichten. Het zilveren expemplaar geeft de eethoek nét een beetje extra’s. Ook een goede vondst is de lange kapstok, waar je je schorten, houten planken en andere keukenattributen kwijt kunt. Het schilderijtje eronder maakt het huiselijke plaatje compleet.

Lees ook: Deze retro keukentrend lijkt in 2019 helemaal terug te komen

gouden spiegel in badkamer
gouden spiegel in badkamer

Gouden spiegel

Oké, we moeten wel even stilstaan bij de badkamer. Want waar de meeste mensen genoegen nemen met een saaie rechthoekige badkamerspiegel, is het hier de spiegel die de show steelt. Een prachtige gouden spiegel die gecombineerd wordt met een moderne ronde wasbak.

Dit kleine hoekje is eigenlijk een goede representatie voor het hele huis, waar retro details met een moderne Scandinavische stijl worden gecombineerd.

Meer mooie binnenkijkers met een retro tintje

  • Must see: een Berlijnse loft met retro design
  • Dit appartement uit 1940 heeft een jaloersmakend retro interieur
  • Een retro interieur met een kunstzinnige twist

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Entrance

Reageer op artikel:
Dit huis combineert moeiteloos een Scandinavisch interieur met een retro touch
Sluiten