Maud van Dijck
Maud van Dijck Keuken 25 nov 2021

Geniet van een vleugje nostalgie: 7 ideeƫn voor een retro keuken

Wil je de volgende keer lekker nostalgisch in jouw keuken staan te koken? Het kan gemakkelijk door jouw keuken een retro make over te geven. Als je niet zo van de minimalistisch moderne stijl bent dan zal je het huis al snel een stuk toffer eruit vinden zien in een retro look.

Om dit vleugje nostalgie in je huis te houden kan je het beste even naar de volgende ideeƫn kijken.

7 ideeƫn voor een retro keuken

1. Zwart-witte tegels

De typische vierkante tegels die in de retro badkamer een hit blijven, zijn dit ook voor een retro look in de keuken. Zwart-wit is altijd tijdloos, maar met dit tegelpatroon worden oude gevoelens in je keuken opgeroepen.

2. Gekleurde koelkast of andere huishoudelijke apparaten

Wat echt retro schreeuwt is natuurlijk een mooie pastel koelkast. Naast een koelkast zijn nog genoeg andere opties in huishoudelijke apparaten om uit te kiezen. Denk aan een felgekleurde magnetron of een knalgroen fornuis.

Breng een knal van kleur aan in je keuken met huishoudelijke apparaten

3. Diner barkrukken

Deze zijn American diner krukken, maar ook hier wekken ze genoeg herinneringen op. De typische diners komen vaak genoeg bij Amerikaanse series of films langs. Als je een keukeneiland hebt is het tof om deze barkrukken er tegenaan te schuiven.

4. Vintage waterkokers of andere keukenaccessoires

Kies voor vintage designs in leuke kleurtjes voor naast een vintage gevoel ook een retro gevoel in de keuken. Zonder waterkoker kan dit door middel van andere keukenaccessoires zoals een oude broodrooster of een hippe klok.

5. Mix stijlen, texturen, vormen en kleuren

Durf te spelen met vormen en kleuren! Wees niet bang om wat meer risico te nemen in je interieur. Soms kunnen deze combinaties tot de mooiste contrasten leiden.

6. Opvallende kleuren

Bij retro wil je niet bang zijn om juist een opvallend kleurtje te gebruiken zoals een feloranje of een mintgroen. Deze kleuren springen er echt tussen uit in je interieur en kunnen een echte eyecatcher zijn wanneer ze stijlvol zijn gekozen.

Daarnaast kan een fris floraal printje op de muur echt een toevoeging zijn voor je keukenmuur. Of plaats kleine vierkante tegels voor een echte retro tegellook.

7. Hang een retro lamp boven de eettafel

Wil je niet je keuken helemaal omtoveren in de retrostijl? Dan kan je er voor kiezen om een of twee retro items in je interieur te verwerken. Een retro lamp is er daar een van. Retro lampen hebben vaak unieke vormen en kunnen een leuke eyecatcher voor boven de tafel zijn. Of style een platenspeler of toffe plant in je interieur. Zet ze zo nodig op de vensterbank als er in de rest van de keuken geen plek is.

Daarnaast is retro een stijl die je vrij gemakkelijk met andere interieurstijlen kan combineren. Vooral neutrale moderne of Scandinavische interieurs kan je zo een knal van kleur geven met een retro item zoals je hierboven ziet.

8 ideeƫn voor een retro badkamer waar je spontaan nostalgisch van wordt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geniet van een vleugje nostalgie: 7 ideeƫn voor een retro keuken
Sluiten