6 retro kamerplanten die perfect in een vintage interieur passen

Je shopt je hele inboedel in kringloopwinkels bij elkaar, maar krijgt het alsnog niet voor elkaar om die vintage vibe goed over te brengen. Herkenbaar? Kijk dan eens naar je kamerplanten. Wij hebben een paar leuke kamerplanten voor je verzameld waarmee je een vintage interieur helemaal afmaakt.

Wil je deze kamerplanten combineren in een moderner interieur? Gooi er dan een knalkleur tegenaan! Deze retro kamerplanten doen het bijvoorbeeld ontzettend goed voor een okergele muur. Zet ze in een groepje bij elkaar met potten van aardewerk of terracotta, en je hebt een heerlijk plantenhoekje.

Nog meer inspiratie? Dit vintage interieur heeft het allemaal

Deze kamerplanten passen het beste in een vintage interieur

1. Sanseveria

De Sanseveria is wat ons betreft de meest retro kamerplant die er bestaat. Met zijn lange puntige bladeren, die vergezeld worden met gele randen en een prachtig motief, straalt deze plant één en al seventies uit.

Pluspunt: de Sanseveria is ontzettend makkelijk in de verzorging. Je hoeft ‘m maar eens in de twee weken water te geven – en in de winter zelfs nog minder. Een ideale plant als je het water geven van je planten wel eens vergeet, dus.

2. Pannekoekplant

Is de Pannenkoekplant ook nog steeds jouw favoriet? We kunnen je verklappen dat alle Roomed-redactieleden deze plant in hun interieur hebben staan. Deze bijzondere plant met bladeren als pannenkoeken heeft een ontzettend retro uitstraling, maar is ook in hedendaagse interieurs niet weg te denken.

> Kamerplanten stekken voor beginners: zo stek je de Pannenkoekplant

3. Monstera

De Monstera is echt niet alleen de laatste jaren enorm populair geworden. Sterker nog, als je oude foto’s van je ouders of grootouders terugkijkt, zal je zien dat de Monstera er verdacht vaak op staat.

> Kamerplanten stekken voor beginners: de Monstera Deliciosa stekken

4. Monstera Monkey Mask

Niet alleen de grote Monstera, maar ook zijn kleine broertje de Monstera Monkey Mask vinden we een hele klassieke, vintage uitstraling hebben. Hoe lichter de plant staat, hoe groter de gaten in de bladeren worden.

5. Cactus

Wil je een impact maken met je kamerplanten? Ga dan voor een grote cactus in een mand. Het liefst zo’n grote met twee armen, zoals je altijd in oude Western-films ziet. Een grote cactus is helemaal vintage-proof.

6. Rubberplant

Deze klassieker kan natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. De normale, groene Ficus Elastica is al hartstikke mooi, maar hij komt ook nog eens in een aantal kleuren. Zoek maar eens op Ficus Elastica Tineke of Ficus Elastica Bellize en laat je verbazen door de prachtige tekeningen.

Deze kamerplanten wil je ook sowieso in je interieur hebben staan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 retro kamerplanten die perfect in een vintage interieur passen
Sluiten